Beroeps - AAB Training & Opleiding

Verkeersregelaar - Beroeps

Zelfstandig optreden als beroepsverkeersregelaar

Cursus verkeersregelaar 

Sinds de wijziging van artikel 82 van het RVV 1990 heeft de verkeersregelaar een officiële status. De aanwijzingen van deze bevoegde verkeersregelaar zijn bindend voor alle weggebruikers. Uniforme aanwijzingen zoals stop- en doorrijdtekens moeten kunnen worden gegeven. De politie blijft belast met het toezicht van deze verkeersregelaars. De aanstelling van de plaatselijke verkeersregelaar is voorbehouden aan de burgemeester. 

Een aanstelling tot landelijk verkeersregelaar behoort tot de mogelijkheden via het Verkeerscentrum Nederland (VCNL van Rijkswaterstaat). De opleiding en het examen zijn hetzelfde. De landelijke aanstellingspas wordt dan verstrekt door de minister van Verkeer en Waterstaat.

Wie is de doelgroep

Krijg je tijdens je werkzaamheden te maken met het regelen van verkeer op de openbare weg, bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden, evenementen, etc. Dan is deze cursus iets voor jou.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het opleidingsniveau wordt ingeschaald op MBO2 niveau.

Wat is het doel 

Tijdens de cursus verkeersregelaar word je geschoold om zelfstandig op te treden als beroepsverkeersregelaar. Je wordt volledig voorbereid op het examen en getraind op het vaardig en veilig regelen van verkeer. 

Welk resultaat bereik je

Na het met succes behalen van het praktijkexamen mag jij de weg op als verkeersregelaar.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op of neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Staat er geen geschikte datum of locatie voor beroeps verkeersregelaar voor je tussen? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl, 0341-499744 of schrijf je in zonder datum. Zodra er nieuwe data worden gepland zullen we je op de hoogte houden.

19 januari 2021
Amsterdam
€ 0,00
16 februari 2021
Seinhuiswachter 18-20 (1e etage) - 3034 KH Rotterdam
€ 0,00
16 maart 2021
Utrecht
€ 0,00
13 april 2021
Rotterdam
€ 0,00
26 mei 2021
Rotterdam
€ 0,00
08 juni 2021
Amsterdam
€ 0,00
08 juni 2021
Utrecht
€ 0,00
06 juli 2021
Rotterdam
€ 0,00
02 augustus 2021
Amsterdam
€ 0,00
07 september 2021
Rotterdam
€ 0,00
07 september 2021
Utrecht
€ 0,00
05 oktober 2021
Amsterdam
€ 0,00
19 oktober 2021
Utrecht
€ 0,00
02 november 2021
Amsterdam
€ 0,00
16 november 2021
Rotterdam
€ 0,00
01 december 2021
Utrecht
€ 0,00
01 december 2021
Rotterdam
€ 0,00

Wat is de inhoud van de cursus

Theorie 

Tijdens de theorie leer je wat een aanstelling als beroepsmatige verkeersregelaar inhoudt en welke verantwoording je draagt ten opzichte van het overige verkeer. Je leert de theorie over verkeersinzichtelijk en dynamisch verkeer regelen.

De theorie bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Wettelijke status
 • Aanstelling
 • Wegenverkeerswet 1994
 • Regelement verkeersregels en verkeerstekens 1990
 • Regeling verkeersregelaars 2009
 • Verzekering
 • Theorie-examen

Praktijk 

Tijdens de praktijk leer je de verkeersstromen op de juiste wijze te begeleiden. Er wordt gestart met het geven van een stopteken, waarna het steeds een graadje moeilijker wordt, totdat je uiteindelijk zelfstandig het verkeer kunt regelen op een kruising met 4 uitvalswegen, een Verkeersregelinstallatie (VRI), omliggende fietspaden en wellicht ook nog met meerdere voorsorteervakken.

De praktijk bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Stopteken
 • Om- en om regeling
 • Verkeer regelen op een kleine kruising
 • Verkeer regelen op een grote kruising
 • Praktijkexamen

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 8 personen per groep.

Incompany of open inschrijving

De Cursus Verkeersregelaar staat regelmatig gepland via open inschrijving. Ieder individuele deelnemers kan hiervoor worden ingeschreven.

Zijn er meerdere kandidaten voor de opleiding, neemt dan contact op met onze opleidingsadviseur voor meer informatie over de incompany mogelijkheden en de daarbij horende tarieven.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Herhaling

Ben je niet op zoek naar de volledige opleiding beroepsverkeersregelaar, maar moet je een herhalingstraining volgen? Kijk bij de  cursus verkeersregelaar herhaling voor meer informatie. 

E-learning

Wil je de theorie zelf leren, thuis of op je werk, met een e-learning; kijk dan eens bij de cursus verkeersregelaar - e-learning. Je leert de theorie met een e-learning en sluit af met 2 dagen praktijktraining en examen.

Cursus incidentmanagement

Het is niet altijd direct nodig om een verkeersregelaarscertificaat in bezit te hebben. In sommige situaties volstaat het als je een cursus incidentmanagement hebt gevolgd. 

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 3 dagen.

De cursus Verkeersregelaar bestaat uit 1 dag theorie en 2 dagen praktijk. De theoriecursus wordt klassikaal verzorgd in een ruime cursusruimte. De praktijkcursus wordt verzorgd op de openbare weg. 

Theorie en praktijkexamen

Het betreft een Staatsexamen. Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Aan het einde van de tweede praktijkdag wordt het praktijkexamen afgenomen. Tijdens dit examen sta je op een grote kruising en moet je zelfstandig het verkeer regelen. Het praktische gedeelte met een praktijkexamen duurt 15 minuten per persoon. De examens worden afgenomen door gedelegeerden van de Nederlandse Politie Academie.

Het theorie-examen wordt aan het einde van de theoriecursus afgenomen en bestaat uit meerkeuzevragen.

Herkansing is mogelijk nadat een nieuw examen is aangevraagd.

Het officiële examen kost: €179,99 per persoon. 

Certificaat / aanstellingspas

Na de met succes afgelegde examens en de administratieve afwikkeling door de Stichting Verkeersregelaars Nederland kan de deelnemer, binnen zes maanden na deelname aan de training, een aanstellingspas aanvragen. 

Als je het examen met succes hebt afgerond, ontvang je van ons een certificaat en een waarmerk code waaruit blijkt dat je de cursus met succes hebt afgerond. Deze code heb je onder andere nodig bij het aanvragen van de aanstellingspas. Dit kun je doen via www.aanstellingspas.nl.

De geldigheidsduur van de aanstelling is vastgesteld op vijf jaar. 

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.