Veiligheidsthema's en bedrijfsprocessen - AAB Training & Opleiding

Veiligheidsthema's en bedrijfsprocessen

Interactieve workshop voor het bevorderen van het veiligheidsbewustzijn

Workshop veiligheidsthema's en bedrijfsprocessen

Het Ruit en Bol spel

Tijdens de workshop omtrent veiligheidsthema's en bedrijfsprocessen wordt je geconfronteerd met hoe veilig en bewust jij werkt. Door middel van het Ruit en Bol spel kom je erachter waar jij de nadruk op legt in je werk. Is dit bevorderlijk voor de veiligheid? Of komen juist bedrijfsprocessen in het geding?

Door het spel worden werknemers zich bewust van hun eigen handelen. Het is confronterend, maar het bevorderd onbewust ook het veiligheidsbewustzijn.

Wie is de doelgroep

De doelgroep voor het ruit en bol spel zijn medewerkers die te maken hebben met het ontwikkelen van producten, de processen en de veiligheid. Je hebt in je werk te maken met levertermijnen, kwaliteits- en veiligheidseisen.

Wat is het doel

Het doel van de workshop is erachter komen waarom opdrachten wel of niet succesvol worden afgerond. Wat maakt jullie een goed team en wat heb je ervan geleerd?

Welk resultaat bereik je

Na afloop van de workshop weet je wat eventuele verbeterpunten zijn bij jou in de organisatie. Denk aan meer focus op samenwerken, meer verantwoordelijkheid nemen of focus op communicatie.

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte op of neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Wat is de inhoud van de workshop

Jouw bedrijf wordt mogelijk ingehuurd om het product 'Ruit en Bol' op de markt te brengen. Natuurlijk wil jij de mooiste, het beste, de goedkoopste en het veiligste product op de markt brengen. 

Verdeeld over drie teams gaan de deelnemers op interactieve wijze aan de slag met het binnenhalen van deze opdracht. En het winnen van de bonus! Om de opdracht te winnen moet je voldoen aan een strenge levertermijn en hoge kwaliteits- en veiligheidseisen. 

Je wordt geconfronteerd met jouw persoonlijke drijfveren. Ga je voor snelheid? Ga je voor veiligheid? Ga je voor kwaliteit? Of misschien wel allemaal. 

Thema's

De volgende thema's komen aan bod in de workshop:

  • Samenwerken
  • Eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen
  • Communicatie en aanspreken
  • Werken onder druk

Evaluatie

In de evaluatie wordt gereflecteerd op het effect van de eigen bijdrage op het groepsproces. Waarom is de opdracht wel of niet succesvol afgerond? Wat maakt dat de ene groep beter presteerde dan de andere? Wat waren de succesfactoren en wat hebben we hiervan geleerd?

Hoeveel deelnemers in een groep

  • minimaal 12 personen per groep
  • maximaal 17 personen per groep
  • 1 trainer

Incompany of open inschrijving

De workshop omtrent veiligheidsthema's en bedrijfsprocessen wordt incompany georganiseerd. Het is een workshop die je in teamverband moet organiseren om de groepsdynamiek duidelijk naar boven te krijgen. Alleen op deze manier kun je het veiligheidsbewustzijn in de organisatie bevorderen. Vraag een offerte op voor meer informatie.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen?

Kijk ook eens bij de workshop Beïnvloeden van Veiligheidsgedrag.

Hoe lang duurt de workshop

Het Ruit en Bol spel duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. 

Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.