Toolboxservice - AAB Training & Opleiding

Toolboxservice

Het digitaal toolbox registratie systeem

AAB Toolbox Online

VCA-gecertificeerde bedrijven dienen minimaal 10x per jaar een toolbox-bijeenkomst te organiseren. Om een goede toolbox-bijeenkomst te houden is het belangrijk dat het onderwerp goed is uitgewerkt en voorbereid. In de praktijk blijkt vaak dat het bij veel bedrijven een hele opgave is om elke maand een geschikt onderwerp te vinden. Daarnaast ontbreekt de tijd om een toolbox-onderwerp goed uit te werken en voor te bereiden. 

Daarom is Toolbox Online opgezet. Een digitaal registratiesysteem waarmee je medewerkers gemakkelijk kunt voorzien van een door jou geselecteerde toolbox. Medewerkers ontvangen de toolbox op een door jou gekozen tijdstip in hun mailbox, waarna zij op ieder geschikt moment de toolbox kunnen uitvoeren (incl. toetsvragen).

Voordelen Toolbox Online

Bij het organiseren van een toolbox komt veel kijken. Denk aan het verzamelen van medewerkers (planning), opzetten en voorbereiden van de toolbox, het fysiek uitvoeren van de toolbox en de registratie wie de toolbox wel/niet heeft gevolgd. Met Toolbox Online wordt een groot deel uit handen genomen.

Toolbox Online bewaakt voor jou de afhandeling van de toolbox. Er vindt registratie plaats of de toolbox is gelezen, wie de toolbox heeft gelezen en of de vragen zijn beantwoord. Je hebt altijd direct online toegang tot een overzicht van deze gegevens. De besparing op organisatie, reistijd en reiskosten evenals het achter medewerkers aanlopen die onverhoopt niet aanwezig waren komt daar nog bovenop.

De voordelen:

 • Keuze uit 180 professioneel uitgewerkte toolboxen.
 • Gratis proefmaand ‘Toolbox Online’.
 • Automatische bewaking, monitoring en registratie van uitgevoerde toolboxen.
 • VCA-proof.
 • Strak, simpel en laagdrempelig voor de medewerker (geen inlogcodes).
 • Altijd digitaal toegang tot uitgevoerde toolboxen en toetsvragen.
 • Mogelijkheid tot gebruik van eigen toolboxen en video's.
 • Een bedrijfseigen look & feel Toolbox-omgeving.
 • Enorme tijd- en kostenbesparing.
 • Altijd digitale toegang tot toolboxen voor uw medewerkers na uitnodiging per email.
 • Directe registratie van deelnemende medewerkers en gevolgde toolboxen, met een herinnering per mail wanneer een toolbox niet tijdig is gevolgd.
 • Naar wens in te richten, bijvoorbeeld per vestiging en/of afdeling, met eventueel een specifiek aangewezen coördinator, in eigen huisstijl.
 • Gebruik van eigen toolboxen en video’s mogelijk via speciale service van Kader. Altijd relevante, aan actuele wet- en regelgeving voldoende onderwerpen beschikbaar. 

Toolboxonderwerpen

De toolboxonderwerpen verschillen van 'de risico's van werken in besloten ruimten', tot 'de risico's van handgereedschap', 'basisinformatie Arbowet' en meer. 

AAB heeft ruim 200 toolboxen beschikbaar. 

Maatwerk Toolbox

Staat het onderwerp waar jij het over wilt hebben niet tussen de voorbeelden? Laat het ons weten zodat wij een toolbox op maat voor je kunnen opstellen. 

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte op of neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Wat is een Toolbox

Een toolboxmeeting is een korte presentatie over een bepaald veiligheidsonderwerp. Het doel van een toolboxmeeting is om de veiligheid te bevorderen bij jou in de organisatie. De werknemer wordt geïnformeerd over het herkennen van gevaren en hoe de werknemer zich kan beschermen tegen deze gevaren. Ook wordt er informatie gegeven hoe de veiligheid verbeterd kan worden. Het veiligheidsbewustzijn onder werknemers wordt hierdoor vergroot. 

Investering Toolbox Oline

De kosten voor het gebruik van Toolbox Online zijn afhankelijk van het gekozen abonnement en de hoeveelheid uitnodigingen die jaarlijks worden verstuurd. 

De kosten bestaan uit een abonnement per jaar en je hebt keuze uit beschikbare bundels voor het versturen van uitnodigingen. Vraag een offerte bij ons op.

Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.