Gedragstoolbox - AAB Training & Opleiding

Gedragstoolbox

Interactieve gedragstoolboxen oefenen op een train-de-trainer manier

Training voor interactieve gedragstoolboxen

Specifiek voor de verbetering van veiligheidsgedrag hebben wij de training voor interactieve gedragstoolboxen opgesteld. Interactieve gedragstoolboxen hebben een positieve invloed om met elkaar gedrag bespreekbaar te maken. 

Veiligheidsgedrag is dat wat medewerkers in een organisatie doen en zeggen. Om onbewuste gedragspatronen te doorbreken zijn deze interactieve gedragstoolboxen ontwikkeld. Om jou als leidinggevende de handvatten te geven om de toolboxen op een interactieve manier over te brengen aan je medewerkers is dit train-de-trainer concept opgesteld.

Wie is de doelgroep

De training interactieve gedragstoolboxen is ontwikkeld voor leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor de toelichting of het geven van toolboxen.

Wat is het doel

Jij als leidinggevende krijgt handvatten, slides en de gedragstoolbox die past bij de situatie in jouw organisatie zodat je toolboxen op een leuke interactieve manier met je medewerkers kunt volgen.

Welk resultaat bereik je

Door de positieve bekrachtiging van veilig gedrag is het mogelijk om veiligheidsgedrag te verbeteren en regels en afspraken beter na te leven. De meest effectieve strategie om veiligheidsgedrag te verankeren in de organisatie is de combinatie van gedragsmanagement en bewustzijnsontwikkeling. 

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte op of neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Wat is de inhoud van het programma

De training voor interactieve gedragstoolboxen wordt gevolgd in een vooraf bepaalde periode. De leidinggevenden en medewerkers spelen hierin een hoofdrol. 

De leidinggevende wordt op een train-de-trainer manier opgeleid om het thema uit te dragen. Door handvatten, soft-skills en kennis. De interactieve gedragstoolbox wordt door ons ontwikkeld met een thematisch onderwerp, met focus op de bedrijfssituatie. De toolbox wordt uitgelegd en geoefend met de leidinggevende. 

De interactieve gedragstoolbox wordt tot slot gepresenteerd door de leidinggevende zodat het de meeste impact heeft op de medewerkers. Daartegenover staat dat de medewerkers de leidinggevende direct terugkoppeling kunnen geven en feedback om het in de praktijk door te kunnen voeren. Wat heb je van elkaar nodig om veiligheidsgedrag te verbeteren?

Materialen

De ondersteunende materialen krijg je als leidinggevende mee om te oefenen en uit te dragen. 

Hoeveel deelnemers in een groep

Het is een interactieve manier van trainen: één op één in een train-de-trainer vorm.

Incompany of open inschrijving

De training voor interactieve gedragstoolboxen is een incompany training voor leidinggevenden. Op een eigen locatie word je als leidinggevend ondersteund en gecoacht om interactieve toolboxen te kunnen geven.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Kijk ook eens bij de Toolboxservice | van AAB Trainingen 

Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.