Beïnvloeden van Veiligheidsgedrag - AAB Training & Opleiding

Beïnvloeden van Veiligheidsgedrag

Gedrag beïnvloeden door te beginnen bij de basis: het brein

Masterclass Beïnvloeden van Veiligheidsgedrag

Wil je het veiligheidsgedrag van medewerkers verbeteren? In de Masterclass Beïnvloeden van Veiligheidsgedrag leer je wat de het brein hiermee te maken heeft en hoe je hierop invloed kunt uitoefenen. Door te beginnen bij de basis, het brein, helpen we je de veiligheid bij jou in de organisatie te vergroten. 

We beginnen niet voor niks bij het brein. Daar zit namelijk je bewustzijn. Door het bewustzijn over veiligheid bij medewerkers te vergroten worden risico's eerder (h)erkend, opgelost en gemeld. 

Waarom investeren in veiligheidsgedrag

Veiligheidsgedrag kenmerkt zich door wat medewerkers in de organisatie doen en zeggen. Ook wel de veiligheidscultuur genoemd. We kunnen veel overtuigingen hebben, gedachten, houdingen, intenties en dergelijke. Maar zet je een gedachte niet om in een actie, dan blijft het bij de gedachte. In de masterclass beïnvloeden van veiligheidsgedrag gaan we aan de slag om prikkels vanuit de omgeving te beïnvloeden op positief gedrag. Door te investeren in het verbeteren van veiligheidsgedrag wordt de veiligheid bij jou in de organisatie vergroot. Met als resultaat: minder (bijna) ongevallen doordat risico's eerder worden herkend en opgelost.

Wie is de doelgroep

De masterclass beïnvloeden van veiligheidsgedrag is bedoelt voor jou als je geïnteresseerd bent in veranderprocessen rondom het onderwerp veiligheid. Met name gericht op gedragsbeïnvloeding. Functies kunnen zijn: veiligheidscoördinatoren, managers of leidinggevenden. Als jij het veiligheidsbewustzijn wilt verbeteren en veranderprocessen wil realiseren, dan is deze masterclass iets voor jou.

Wat is het doel

Het doel van de masterclass is een positieve gedragsverandering te realiseren op de werkvloer. Een verandering waardoor het veiligheidsbewustzijn aanzienlijk wordt vergroot en er minder (bijna) ongevallen plaatsvinden. 

Welk resultaat bereik je

Doordat je technieken hebt ontwikkeld om mensen op hun bewustzijn aan te spreken ervaar je dat medewerkers zijn zich bewust van hun eigen handelen en meer letten op elkaar en veilig werken. Risico's worden eerder herkend, opgelost en gemeld. De veiligheidscultuur is verbetert. 

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte op om de mogelijkheden te bespreken, of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Wat is de inhoud van de masterclass

Naast dat er bepaalde theorieën worden besproken gaan we intensief aan de slag door te oefenen in diverse workshops. 

Programma

  • Overzicht gedragspsychologie
  • Van bewustzijn naar gedrag: "Waarom nemen mensen risico's in het hun werk?"
  • Inleiding veiligheidsgedrag BOM (Bewust, Onbewust)
  • Gedrag beïnvloeden
  • De fysieke omgeving
  • Sociaal beïnvloeden en beïnvloed worden
  • Aandacht en mindfullness
  • Consequenties van gedrag
  • Oefenen met praktijksituaties

Lesmateriaal

Bij de training krijg je het boek: Brainsafe 2.0 - van hersenpan tot veiligheidsplan kado. Hierin worden 5 praktische stappen beschreven naar een sterke veiligheidscultuur. Met veel modellen en praktische gedragsbeïnvloedings-instrumenten wordt je geholpen om de veiligheidscultuur bij jou in de organisatie structureel te verbeteren.

Hoeveel deelnemers in een groep

Maximaal 12 deelnemers in een groep.

Incompany of open inschrijving

De masterclass beïnvloeden van veiligheidsgedrag is zowel via de open inschrijving te volgen als incompany te plannen. Zijn er meerdere medewerkers bij jou in de organisatie met dezelfde opleidingsbehoefte? Vraag ons dan naar de mogelijkheden voor een incompany training. Bij een incompany passen we de inhoud altijd aan naar de wensen en behoeften van de organisatie. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat jouw medewerkers er echt iets aan hebben. 

Wil je liever aansluiten bij een open inschrijving? Bekijk de startdata in het cursusmenu en schrijf je direct in!

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen?

Kijk ook eens bij de training bewust veilig in handelen en gedrag

Hoe lang duurt de masterclass

De masterclass beïnvloeden van veiligheidsgedrag duurt 1 dag. 

Wat staat er op mijn certificaat

Na het volgen van de masterclass ontvang je digitaal een bewijs van deelname.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.