Aanspreken op veiligheidsgedrag - AAB Training & Opleiding

Aanspreken op veiligheidsgedrag

Aanspreken is.. logisch of lastig?

Workshop aanspreken op veiligheidsgedrag

Je collega aanspreken op zijn of haar gedrag als het de veiligheid in gevaar brengt. Is dit voor jou 'appeltje-eitje'? Dan dagen we je uit om dit te laten zien aan je collega's. 

Vind je het lastig om collega's aan te spreken? Dan krijg jij de praktische tips die je nodig hebt. 

Wie is de doelgroep

De workshop is voor iedereen die werkt op plekken waar het belangrijk is dat medewerkers veilig werken. Om ongelukken of risicovolle situaties te voorkomen. Collega's moeten tijdens het werk ook een beetje op elkaar letten, maar hoe wijs jij een collega op acties of handelingen die anders kunnen?

Wat is het doel

Het doel van de workshop is samen met elkaar erachter komen hoe je aangesproken wil, kan en mag worden. Zodat je als collega's elkaar aan durft te spreken zonder dat er irritaties, onenigheid of erger ontstaat. 

Welk resultaat bereik je

Na de workshop weet jij als geen ander hoe je een tof compliment uitdeelt of samen met iemand onveilig gedrag bespreekbaar maakt. 

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte op of neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Wat is de inhoud van de workshop

Tijdens de interactieve workshop stuur jij het gedrag van de acteur in diverse veiligheidssituaties. De acteur geeft je verschillende reacties, zodat jij kunt oefenen en erachter komt wat wel en wat niet werkt. Je test je vaardigheden in het aanspreken van je collega.

Na de sessie weet je hoe je een collega op een opbouwende manier kunt aanspreken. Daarnaast weet je hoe je iemand op zijn of haar veilige gedrag kunt aanspreken.

Hoeveel deelnemers in een groep

Maximaal 12 deelnemers in een groep.

Incompany of open inschrijving

De workshop wordt incompany georganiseerd zodat je in teamverband met elkaar kunt leren communiceren. Zo kom je er samen achter wat voor jullie team wenselijk is en wat werkt. Je bouwt samen aan een sterk veiligheidsbewustzijn. Collega's letten beter op elkaar en er vinden minder (bijna)ongevallen plaats. Wil jij een workshop organiseren voor je medewerkers? Vraag een offerte bij ons op.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Kijk ook eens bij onze andere veiligheidsbewustzijn gerelateerde workshops zoals Workshop Veiligheidsthema's en bedrijfsprocessen.

Hoe lang duurt de workshop

De workshop duurt 1 dagdeel 

In overleg kan de workshop ook langer of verspreid over meerdere dagen worden gegeven.

Wat staat er op mijn certificaat 

Na afloop ontvang je digitaal een bewijs van deelname.

Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.