Veiligheidsdag - AAB Training & Opleiding

Veiligheidsdag

Over meerdere onderwerpen instructie krijgen conform de Arbowet, in één dag

Organiseer eens een Veiligheidsdag!

Als organisatie met VCA certificering ben je verplicht om jaarlijks tien toolboxen plaats te laten vinden. Op een Veiligheidsdag volg je 4 verschillende toolboxen op één dag. Deze dag geeft je de mogelijkheid om op een interactieve manier over meerdere onderwerpen instructie te krijgen. De toolboxen worden gegeven conform de Arbowet aangaande veiligheid, gezondheid en welzijn.

Deelnemers 

Per groep hanteren we standaard het aantal van 8 tot 10 deelnemers. In overleg en afhankelijk van de onderwerpen passen we de groepsgrootte aan en kunnen we meerdere groepen parallel naast elkaar draaien

Hoe verder

Neem voor het uiteindelijke programma en om een idee van de investering te krijgen contact met ons op.

Incompany veiligheidsdag

Kies je onderwerpen

AAB training & Opleiding heeft ruim 100 onderwerpen voor de veiligheidsdag beschikbaar. Voor elk onderwerp wordt een praktische docent ingezet. Hij zal voorbeelden uit de praktijk inbrengen in de presentatie en waar mogelijk in de praktijk. Het exacte programma stellen we in overleg met jousamen. Om een indruk te geven van welke onderwerpen mogelijk zijn op de Veiligheidsdag volgen hierna twee opties:

Optie 1

 • Preventie fysieke belasting;
 • Omgaan met publiek/agressie;
 • Arbowet, verplichtingen werkgever/werknemer;
 • Inzet van accumachines.

Optie 2

 • Biologische Agentia;
 • Veilig werken langs de weg;
 • Veilig werken met de motorkettingzaag;
 • Fysieke belasting.

Je kunt dus zelf de onderwerpen kiezen uit onze standaard onderwerpen. Tevens kunnen we onderwerpen op maat samenstellen. Alle combinaties zijn mogelijk. Wij helpen graag de juiste keuze te maken. Neem contact op met ons op om een offerte op maat te laten maken, passend bij de wensen. 

Veiligheidspaspoort

Na deelname aan de cursus ontvang je een persoonlijk certificaat of indien gewenst een aantekening in het Veiligheidspaspoort.

Op het certificaat zal worden vermeld welke veiligheidsonderwerpen je succesvol hebt gevolgd deze dag.


Veiligheidsdag 8 oktober

Op 8 oktober staat een Veiligheidsdag geplant in Harderwijk. 

Onderwerpen:

 • Fysieke belasting
 • Veilig werken langs de weg (crow 96b)
 • PBM's - Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Biologische agentia

Loopt bijvoorbeeld de adviesgeldigheid van je certificaat af? Volg dan de veiligheidsdag zodat je een bewijs van deelname hebt en aan kunt tonen dat je een herhaling hebt gevolgd.

Veiligheidspaspoort

Na deelname aan de cursus ontvang je een persoonlijk certificaat of indien gewenst een aantekening in het Veiligheidspaspoort.

Op het certificaat zal worden vermeld welke veiligheidsonderwerpen je succesvol hebt gevolgd deze dag.

Liever 10 keer per jaar een toolbox bijeenkomst organiseren? Dit maakt AAB mogelijk met een Toolboxservice. 

Toolboxservice

VCA-gecertificeerde bedrijven dienen minimaal 10x per jaar een toolbox-bijeenkomst te organiseren. Om een goede toolbox-bijeenkomst te houden is het belangrijk dat het onderwerp goed is uitgewerkt en voorbereid. In de praktijk blijkt vaak dat het bij veel bedrijven een hele opgave is om elke maand een geschikt onderwerp te vinden. Daarnaast ontbreekt de tijd om een toolbox-onderwerp goed uit te werken en voor te bereiden.

10x per jaar toolbox

De AAB Toolbox service houdt in dat 10x per jaar een door u gekozen volledig uitgewerkt toolbox-onderwerp en een registratieblad ontvangt. Het registratieblad dient om de namen van de deelnemers aan de toolbox-bijeenkomst te vermelden. Hiermee toont u aan dat uw medewerkers de toolbox-bijeenkomst hebben bijgewoond en voldoet u volledig aan de eisen van de VCA**-norm. Doordat de onderwerpen door de deskundigen van AAB volledig zijn voorbereid, is de enige voorbereiding van uw zijde het doorlezen van het onderwerp. Jaarlijks worden de onderwerpen geactualiseerd. U heeft keuze uit bijna 200 onderwerpen. U kunt ook zelf onderwerpen inbrengen. 

Meer informatie? Ga naar onze dienstenpagina Toolboxservice


Inschrijven Offerte Meer