Veiligheidsdag - AAB Training & Opleiding

Veiligheidsdag

Over meerdere onderwerpen instructie krijgen conform de Arbowet, in één dag

Organiseer eens een Veiligheidsdag!

Veilig werken is nog steeds niet vanzelfsprekend. In de huidige economie zien we dat er steeds sneller en efficiënter gewerkt moet worden. Het gevolg is dat er ook steeds meer onveilige situaties ontstaan en meer ongelukken. Vaak weet een werknemer wel hoe een machine werkt, hoe een heftruck bestuurd moet worden en waarom hij een helm moet dragen. Het grootste gevaar is dat de werknemer zich niet genoeg bewust is van de risico's die het werk met zich mee brengt. 

Investeer in de veiligheidscultuur van jouw organisatie en zorg er zo voor dat je medewerkers elke dag bewust aan de slag gaan!

AAB heeft verschillende trainingen en mogelijkheden om de veiligheidscultuur binnen de organisatie te verbeteren. Een daarvan is het organiseren van een veiligheidsdag. Tijdens een veiligheidsdag volg je 4 of meer verschillende onderwerpen op één dag. Deze dag geeft je de mogelijkheid om op een interactieve manier over meerdere onderwerpen instructie te krijgen. De onderwerpen worden gegeven conform de Arbowet aangaande veiligheid, gezondheid en welzijn.

Hoeveel deelnemers in een groep

Per groep hanteren we het aantal van 8 tot 10 deelnemers. In overleg en afhankelijk van de onderwerpen passen we de groepsgrootte aan en kunnen we meerdere groepen parallel naast elkaar draaien. 

Hoe verder

Na het volgen van een veiligheidsdag kan het zijn dat medewerkers meer willen weten over een onderwerp of ook graag andere trainingen willen volgen. Naar aanleiding van de uitkomsten zal AAB een advies uitbrengen over de vervolgtrainingen die georganiseerd kunnen worden. 

Wil je meer informatie?

Ben je nieuwsgierig geworden of het organiseren van een Veiligheidsdag iets voor jou is? Vraag gerust een offerte bij ons op of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Incompany veiligheidsdag

Kies je onderwerpen

AAB training & Opleiding heeft ruim 100 onderwerpen voor de veiligheidsdag beschikbaar. Voor elk onderwerp wordt een docent ingezet vanuit het werkveld. De docent zal voorbeelden uit de praktijk inbrengen in de presentatie en waar mogelijk in de praktijk toepassen. Het exacte programma stellen we in overleg met jou samen. Onderwerpen die je kunt behandelen zijn bijvoorbeeld: fysieke belasting, omgaan met publiek/agressie, arbowet, inzetten van accumachines, biologische agentia, veilig werken langs de weg, werken met een motorkettingzaag en nog veel meer. 

Je kunt dus zelf de onderwerpen kiezen uit onze standaard onderwerpen. Download de brochure voor een overzicht van onderwerpen. Naast de standaard onderwerpen kunnen we ze natuurlijk ook op maat samenstellen. Alle combinaties zijn mogelijk! Wij helpen graag de juiste keuze te maken. Neem contact op met ons op om een offerte op maat te laten maken, passend bij de wensen. 

Veiligheidspaspoort

Na deelname aan de cursus ontvang je een persoonlijk certificaat of indien gewenst een aantekening in het Veiligheidspaspoort.

Op het certificaat zal worden vermeld welke veiligheidsonderwerpen je succesvol hebt gevolgd deze dag.

Liever 10 keer per jaar een bijeenkomst organiseren? Dit maakt AAB mogelijk met een Toolboxservice. 

Toolboxservice

VCA-gecertificeerde bedrijven dienen minimaal 10x per jaar een toolbox-bijeenkomst te organiseren. Om een goede toolbox-bijeenkomst te houden is het belangrijk dat het onderwerp goed is uitgewerkt en voorbereid. In de praktijk blijkt vaak dat het bij veel bedrijven een hele opgave is om elke maand een geschikt onderwerp te vinden. Daarnaast ontbreekt de tijd om een toolbox-onderwerp goed uit te werken en voor te bereiden.

10x per jaar toolbox

De AAB Toolbox service houdt in dat 10x per jaar een door jou gekozen volledig uitgewerkt toolbox-onderwerp en een registratieblad ontvangt. Het registratieblad dient om de namen van de deelnemers aan de toolbox-bijeenkomst te vermelden. Hiermee toon je aan dat jouw medewerkers de toolbox-bijeenkomst hebben bijgewoond en voldoe je volledig aan de eisen van de VCA**-norm. Doordat de onderwerpen door de deskundigen van AAB volledig zijn voorbereid, is de enige voorbereiding van jouwzijde het doorlezen van het onderwerp. Jaarlijks worden de onderwerpen geactualiseerd. Je hebt keuze uit bijna 200 onderwerpen. Ook kun je zelf onderwerpen inbrengen. 

Meer informatie? Ga naar onze dienstenpagina Toolboxservice

Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.