Veilig werken op en langs het water
Een 'natte' aanvulling op de standaard BHV training
Een 'natte' aanvulling op de standaard BHV training
De cursus veilig werken op en langs het water is een ‘natte’ aanvulling op de standaard BHV training. Deze praktische training verschaft jou voldoende kennis en vaardigheden om veilig te kunnen werken op en langs het water en te handelen in een noodsituatie op en langs het water.
Deze cursus is bedoeld voor alle medewerkers van bedrijven die werkzaam zijn rond, langs en op het water.
Denk bijvoorbeeld aan: BHV-ploegen, (bedrijfs)brandweer, sportinstructeurs, strandwachten, zwembaden, sport- en recreatiecentra, campings, buitensportbedrijven, waterbouwbedrijven, sluis/brugwachters, medewerkers Rijkswaterstaat, politie, waterschappen, etc
Het is gewenst dat de cursist de module levensreddende eerste handelingen of een EHBO cursus heeft gevolgd voorafgaand aan deze cursus.
Het leren omgaan met de mogelijke risico’s en het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen specifiek gericht op veilig werken op en langs het water.
Deze praktische training verschaft de deelnemer voldoende kennis en vaardigheden om veilig te kunnen werken op en langs het water en te handelen in een noodsituatie op en langs het water.
Hiermee voldoen werkgever en deelnemers aan de door de Arbowet en de Arbeidsinspectie gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbaarheid.
Wil je meer informatie, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via info@aabgroep.nl of 0341-499744.
Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.
In de verdiepende cursus wordt ingegaan op de praktijk en het stappenplan of procedure tijdens een persoon te water op de werklocatie. Het praktische deel van deze training wordt daadwerkelijk op een werklocatie zoals bijv. een sluizencomplex of gemaal gegeven. Om een werkelijke noodsituatie na te bootsen wordt tijdens deze training gebruik gemaakt van een Lotus-drenkeling.
Heb je de cursus veilig werken op en langs het water gevolgd en wil je meer verdieping, kijk dan eens bij de vervolgcursus: verdieping: veilig werken op en langs het water.
Werk je veel met waadpakken, kijk dan ook eens bij de cursus veilig werken met een waadpak.
Cursusduur: 1 dag
Deelnemers: maximaal 8 personen
Certificaat: Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist digitaal een persoonlijk certificaat. Het certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van 2 jaar.
Bij een incompany training wordt de inhoud van de dag afgestemd met de organisatie. De docent neemt vooraf contact op om de inhoud van de training door te nemen. Vraag een offerte op voor een incompany bij jou op locatie.
Liever een open inschrijving volgen? Bij voldoende aanmeldingen wordt een open inschrijving gepland. Staan er geen startdata in het cursusmenu, schrijf je dan in zonder datum. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn nemen we contact met je op om de cursus te plannen.
De training wordt gegeven door twee zeer gemotiveerde docenten die echt met liefde over hun vak spreken. Theorie en praktijk sluiten precies aan bij waar wij in ons werk voor kunnen komen te staan.
De training gaat verder dan alleen het onderwerp onderkoeling en hoe waar te nemen en te handelen. Het hele proces van een te water geraakte collega wordt behandeld tot aan het verplegend personeel en het eindverloop. Erg prettig dat ook wordt verteld wat er precies kan gebeuren nadat een drenkeling is gered ook als het medisch personeel al aanwezig is.
De praktijk van het inpakken van een onderkoeld persoon wordt goed voorgedaan en er wordt duidelijk toegelicht wat er in onze auto aanwezig moet zijn om op een correcte wijze te werk te gaan. Voor ons een eyeopener want vooralsnog hebben wij het nog niet op deze manier geregeld.
In het zwembad wordt nagedaan hoe je een drenkeling red. Als deelnemer duik je met de gehele uitrusting van het waadpak. Daarnaast ervaar je hoe het zwemvest open gaat in het water en alle mogelijkheden wat je hiermee kunt doen. Na meerdere cursussen te hebben gevolgd is dit de eerste training waarbij dit ook daadwerkelijk wordt geoefend.
De docenten betrekken iedereen goed bij de training en alle deelnemers komen aan de beurt om de praktijk zelf uit te voeren en te ervaren.
De training heeft veel informatie in een korte tijd en heeft heel veel meer invloed op ons handelen dan alleen het oefenen met een te water geraakte auto!
AAB begrijpt wat er bij jou in het werkveld gebeurd. Onze docenten komen daar namelijk vandaan. De issues waar je mee te maken krijgt, vragen die deelnemers hebben over de aanpak of over veiligheidsregels; onze docenten hebben het bij de hand gehad. Hierdoor leer je niet alleen vanuit de theorie, maar put je uit een diepe bron van kennis én ervaring.
AAB neemt de tijd voor jou. Bij een incompany neemt de adviseur van AAB vooraf contact met je op om de wensen en behoeften door te nemen. We stemmen af welke docent het beste bij de opdracht en de organisatie past. Vervolgens spreek je de docent om alvast kennis te maken en specifieke zaken door te nemen. Denk bijvoorbeeld aan leerdoelen opstellen en praktijksituaties doornemen.
Wat mag je van onze docenten verwachten:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.