Veilig werken met Diisocyanaten - AAB Training & Opleiding

Veilig werken met Diisocyanaten

Verplichte opleiding voor iedereen die werkt met Diisocyanaten

Cursus Veilig werken met Diisocyanaten

Vanaf 24 augustus 2023 is het verplicht dat iedere werknemer die met Diisocyanaten werkt, hier een speciale opleiding voor heeft gevolgd. Diisocyanaten zitten in onder andere PUR, lijmen en lakken en zijn schadelijk voor de gezondheid. Bij inademing en huidcontact kunnen er ernstige klachten ontstaan, waaronder allergieën en astma. Daarom is in de Europese Chemicaliën wetgeving (REACH) besloten deze maatregel te treffen om werknemers bewust te maken van de risico's van het werken met deze stoffen. 

Wie is de doelgroep? 

De maatregel geldt voor producten met meer dan 0,1% Diisocyanaten en geldt voor iedereen die hier beroepsmatig mee werkt, ook ZZP'ers. 

Wat is het doel? 

De restrictie van het werken met Diisocyanaten houdt in dat je de stof niet mag gebruiken, tenzij je voldoet aan de voorwaarden die in de wet staan. Het doel van zo'n restrictie is dan ook om mens en milieu te beschermen tegen onaanvaardbare risico's van een chemische stof.  

Wil je meer informatie? 

Vraag een offerte aan om de mogelijkheden te bespreken, of neem contact op via academy@kader.nl of 0341-499744

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of academy@kader.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Wat is de inhoud van de training?

Tijdens de training worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: 

  • Wat zijn Diisocyanaten
  • Toxicologische risico’s van Diisocyanaten 
  • Blootstelling 
  • Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM’s) 
  • Gedrag en veiligheid 
  • Veiligheid Informatiebladen (MSDS)

De Europese Vereniging Diisocyanaten Producenten heeft een opleidingssysteem opgezet en Kader Academy heeft zich gecertificeerd om deze training te mogen geven. De Kader docenten beschikken over de juiste (Arbo)kennis en hebben veel (praktijk)ervaring met het geven van training inzake gevaarlijke stoffen. De lesstof wordt op een toegankelijke manier behandeld zodat iedereen in staat is om het certificaat te behalen. 

Hoelang duurt de training

De training veilig werken met Diisocyanaten duurt 1 dagdeel.

Certificaat

Na deelname aan de training ontvangt de deelnemer digitaal een persoonlijk certificaat met een geldigheidsduur van 5 jaar. De prijs van de training is exclusief het examen. De kosten voor het examen/certificaat zijn € 19,50

Resultaat

Hiermee voldoen werkgever en deelnemers aan de Europese Chemicaliën wetgeving (REACH). 

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.