Veilig werken met een trekker - AAB Training & Opleiding

Veilig werken met een trekker

Landbouw trekker, smalspoor trekker, éénassige trekker

Cursus veilig werken met een trekker

Natuurlijk zijn er verschillende soorten trekkers. Dat is ook de reden dat de cursus veilig werken met een trekker altijd wordt aangepast aan de behoeften van de deelnemer. Denk bijvoorbeeld aan een smalspoortrekker die vaak wordt gebruikt in de fruitteelt of druiventeelt. Of een éénassige trekker die juist wordt ingezet bij het maaien, frezen, spitten en vegen. Ook een landbouwtrekker vraagt weer andere aandachtspunten omdat je daarmee ook op de openbare weg mag rijden. 

Wie is de doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor chauffeurs en bijrijders van een landbouwtrekker, smalspoortrekker of eenassige trekker. 

Deelnemers dienen ouder te zijn dan 18 jaar, of te beschikken over een trekkerrijbewijs.

Wat is het doel

De deelnemers worden opgeleid om op verantwoorde en veilige manier om te gaan met een smalspoortrekker.

Na het volgen van deze training voldoen werkgever en deelnemers aan de door de Arbowet en de Inspectie SZW gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbaarheid.

Wil je meer informatie?

Wil je de training afstemmen op de situatie binnen jouw organisatie, neem dan contact met ons op of vraag een offerte op.

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Programma

In deze training komen, verdeeld over een theorie- en een praktijkdeel, de volgende onderwerpen aan de orde:

  • algemene veiligheid;
  • stabiliteit;
  • steunpunt;
  • kantelpunt en kantelen;
  • achteroverslaan;
  • transport op de openbare weg.

De cursus wordt afgerond met een evaluatie/beoordeling.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Kijk ook eens bij de cursus veilig werken met tuin en parkmachines

Praktische informatie

Aantal deelnemers: maximaal 6 personen

Certificaat: Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.

Incompany of open inschrijving: Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen materialen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie.

De docenten van AAB

AAB begrijpt wat er bij jou in het werkveld gebeurd. Onze docenten komen daar namelijk vandaan. De issues waar je mee te maken krijgt, vragen die deelnemers hebben over de aanpak of over veiligheidsregels; onze docenten hebben het bij de hand gehad. Hierdoor leer je niet alleen vanuit de theorie, maar put je uit een diepe bron van kennis én ervaring.

AAB neemt de tijd voor jou. Bij een incompany neemt de adviseur van AAB vooraf contact met je op om de wensen en behoeften door te nemen. We stemmen af welke docent het beste bij de opdracht en de organisatie past. Vervolgens spreek je de docent om alvast kennis te maken en specifieke zaken door te nemen. Denk bijvoorbeeld aan leerdoelen opstellen en praktijksituaties doornemen.

Wat mag je van onze docenten verwachten:

  • Passie voor het vak en plezier in het lesgeven
  • Vakkundig en praktijkervaring
  • Betrokken en toegankelijk
  • Tijd, aandacht en interesse voor jouw organisatie

Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.