Motorkettingzaag - AAB Training & Opleiding

Motorkettingzaag

Alle trainingen op het gebied van veilig werken met een motorkettingzaag

Opties

Veilig werken met een motorkettingzaag

Tijdens alle cursussen voor het werken met een kettingzaag staat veiligheid centraal. Waar heb je het over als het gaat om veiligheid? 

  • Veiligheid voor jezelf en de omgeving
  • Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's)
  • Een veilige, goed onderhouden kettingzaag
  • Verschillende soorten brandstof, wat doet het voor je gezondheid?
  • Het volgen van de juiste trainingen
  • Met welke wetgeving krijg je te maken

De meeste ongelukken met een kettingzaag gebeuren bij vermoeidheid, linkshandigen, een botte ketting, 'nog even snel'.., onjuist of geen gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarom is het zo belangrijk dat je, zodra je gaat werken met een kettingzaag, precies weet wat je doet. Een cursus of training is dan noodzakelijk. 

Verschillende kettingzaag trainingen

AAB biedt verschillende kettingzaagtrainingen aan. Heb je nog geen ervaring dan begin je bij de basis. Een goede basis is belangrijk voor de rest van je kettingzaag carrière. 

De korte basis is bedoeld als je nog helemaal niks weet van de kettingzaag. Daarop volgt de basis tweedaagse. Heb je al wel ervaring met een kettingzaag, maar mis je het papiertje, dan kun je direct instromen bij de basis tweedaagse. Wil jij je verder specialiseren, dan kun je verder met een lichte velling, zware velling, vellen en opwerken van stormhout, etc.

Wil je meer weten?

Kies hierboven de training waarin jij interesse hebt en lees meer over de inhoud en startdata. Heb je vragen of wil je weten welke richting je op moet gaan, neem dan contact met ons op. Wij geven je graag advies. 

Offerte Meer