Motorkettingzaag - AAB Training & Opleiding

Motorkettingzaag

Alle trainingen op het gebied van veilig werken met een motorkettingzaag

Opties

Veilig werken met een motorkettingzaag

Tijdens alle cursussen voor het werken met een kettingzaag staat veiligheid centraal. Als het gaat om veiligheid, waar heb je het dan eigenlijk over? 

  • Veiligheid voor jezelf en de omgeving
  • Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's)
  • Een veilige, goed onderhouden kettingzaag
  • Verschillende soorten brandstof, wat doet het voor je gezondheid?
  • Het volgen van de juiste trainingen
  • Met welke wetgeving krijg je te maken

De meeste ongelukken met een kettingzaag gebeuren bij vermoeidheid, linkshandigen, een botte ketting, 'nog even snel'.., onjuist of geen gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarom is het zo belangrijk dat je, zodra je gaat werken met een kettingzaag, precies weet wat je doet. Een cursus of training is dan noodzakelijk. 

Verschillende kettingzaag trainingen

AAB biedt verschillende kettingzaagtrainingen aan. Heb je nog geen ervaring dan begin je bij de basis. Een goede basis is belangrijk voor de rest van je kettingzaag carrière. 

Je hebt de keuze uit de volgende basiscursussen:

Vervolgens kun jij je nog verder specialiseren op de volgende onderdelen:

Het Nederlands Kettingzaag Certificaat (NKC)

Vanaf december 2020 wordt het nieuwe NKC in gebruik genomen. Er worden zes niveaus vastgelegd binnen de NKC om een meer eenduidige manier van certificeren binnen Nederland te waarborgen. Op 19 november 2020 vertelden we je meer over het NKC in een webinar: het webinar terugkijken. 

Wil je meer informatie?

Kies hierboven de training waarin jij interesse hebt en lees meer over de inhoud en startdata. Heb je vragen of wil je weten welke richting je op moet gaan, neem dan contact met ons op. Wij geven je graag advies. 

Offerte Meer