Meten van blootstelling aan gevaarlijke stoffen
In de praktijk aan de slag met blootstellingsmetingen
In de praktijk aan de slag met blootstellingsmetingen
Uit recent onderzoek van de Inspectie SZW, blijkt dat een groot deel van de onderzochte bedrijven de verplichte registratie van gevaarlijke stoffen niet op orde heeft. Ook de blootstellingsbeoordeling blijkt bij veel organisaties niet op orde.
Waarom is de registratie van gevaarlijke stoffen en de blootstellingsbeoordeling dan niet goed voor elkaar? Voornamelijk onwetendheid over de risico's.
Om zelf de risico's en het blootstellingsonderzoek in kaart te kunnen brengen helpt deze opleiding je op weg.
De opleiding meten van blootstelling gevaarlijke stoffen op de werkplek is uniek omdat het de enige opleiding is waar je daadwerkelijk in de praktijk aan de slag gaat met blootstellingsmetingen. Op deze manier leer je de uitkomsten op een juiste manier te interpreteren.
Wordt er bij jou in de organisatie gewerkt met (gevaarlijke) gassen, dampen en stoffen, dan is de kans groot dat medewerkers hiermee in aanraking komen. Wil je zelfstandig een kwalitatief en wettelijk onderbouwd blootstellingsonderzoek kunnen uitvoeren? Dan is deze opleiding geschikt voor jou.
De opleiding is met name geschikt voor Hoger Veiligheidskundigen, Middelbaar Veiligheidskundigen en Middelbaar Arbeidshygiënisten die meer kennis willen opdoen over het meten en interpreteren van de meetwaardes van gevaarlijke stoffen.
Het doel van de opleiding is dat je een blootstellingsonderzoek kunt uitvoeren en de meetresultaten weet te toetsen aan de normen en gezondheidskundige waarden.
Na het volgen van de opleiding ben je in staat:
Neem voor meer informatie contact met ons op via 0341-499744 of info@aabgroep.nl.
De opleiding bestaat uit vier lesmodules en een basis module die voor aanvang doorgenomen moet worden zodat elke deelnemer op hetzelfde basis niveau start.
De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.
De opleiding is zowel incompany te organiseren als via de open inschrijving te volgen. ZIjn er meerdere medewerkers die de opleiding willen/ moeten volgen? Organiseer dan een incompany. Bij een incompany stemmen we de opleiding volledig af op de situatie bij jou in de organisatie.
Liever via de open inschrijving deelnemen? Bekijk de startdata in het cursusmenu en schrijf je direct in!
Kijk ook eens bij de cursus gasmeten.
De opleiding duurt 5 dagen. Één vaste dag per week volg je de opleiding, waarvan één dag bestaat uit een presentatie van de praktijkopdracht.
Heb je de opleiding en praktijkopdrachten succesvol afgesloten dan ontvang je het diploma 'Gevaarlijke stoffen; praktijkgericht meten van blootstelling op de werkplek'.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.