Kraanmachinist mobiele kraan - AAB Training & Opleiding

Kraanmachinist mobiele kraan

Opleiding tot het behalen van het vakbekwaamheidscertificaat Machinist Mobiele Kraan (TCVT/W4-01)

Doelgroep opleiding kraanmachinist mobiele kraan

De cursus kraanmachinist mobiele kraan is bedoeld voor de toekomstige machinist mobiele kraan.

Doel

Personen die willen gaan werken als machinist op een mobiele kraan (MK) in de bouw, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbeidsomstandighedenwet) in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidscertificaat van TCVT (Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport).De TCVT certificaten worden verstrekt door een, door de minister van SZW aangewezen certificatie-instelling. De examens voor het TCVT certificaat worden afgenomen door een afzonderlijke exameninstelling die daarbij onder toezicht staat van de certificatie-instelling. Tijdens de opleiding wordt,naast de minimale eisen die het TCVT stelt, op een aantal praktische zaken getraind en hierdoor wordt de basis gelegd voor een Allround Machinist Mobiele Kraan

Resultaat

Indien het theorie- en praktijkexamen met positief gevolg wordt afgesloten, komt de kandidaat in het bezit van het vakbekwaamheidscertificaat Machinist Mobiele Kraan (TCVT/W4-01). Met dit vakbekwaamheidscertificaat mag de kandidaat de volgende machines bedienen: mobiele kraan op rupsen,autotruckkraan/ruwterreinkraan/weg-terreinkraan, grondverzetmachine met hijsfunctie, autolaadkraan met hijsfunctie en verreiker met hijsfunctie.

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Inhoud opleiding kraanmachinist mobiele kraan

De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Onder andere worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Communicatie
  • Hijswerkzaamheden
  • Hijsgereedschap (aanslaan van lasten)
  • Onderhoud aan materieel (dieselmotoren, hydraulica)
  • Besturen en plaatsen van de machine
  • Praktijktips
  • Veiligheid en Arbo
  • Milieuverantwoord werken

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 4 personen

Tijdsduur opleiding kraanmachinist mobiele kraan

Cursusduur: 20 werkdagen

Certificaat opleiding kraanmachinist mobiele kraan

Het TCVT-certificaat voor machinisten van een mobiele kraan wordt verstrekt wanneer men de opleiding TCVT/W4-01 en het examen succesvol heeft afgelegd.

Inschrijven Offerte Meer