Kraanmachinist mobiele kraan (TCVT/W4-01) - AAB Training & Opleiding

Kraanmachinist mobiele kraan (TCVT/W4-01)

Opleiding tot het behalen van het vakbekwaamheidscertificaat Machinist Mobiele Kraan (TCVT/W4-01)

Opleiding kraanmachinist mobiele kraan

Tijdens de opleiding voor mobiele kraanmachinist leer je alle kneepjes van het vak. Eerst in de theorie en vervolgens in de praktijk. De opleiding duurt 20 werkdagen en is inclusief examen. Je leert praktische tips van zeer ervaren instructeurs 

Wie is de doelgroep

De cursus kraanmachinist mobiele kraan is bedoeld voor de toekomstige machinist mobiele kraan.

Wat is het doel

Wil jij gaan werken als machinist op een mobiele kraan (MK) in de bouw, dan dien je conform de huidige wettelijke regels (Arbeidsomstandighedenwet) in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidscertificaat van TCVT (Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport).De TCVT certificaten worden verstrekt door een, door de minister van SZW aangewezen certificatie-instelling. De examens voor het TCVT certificaat worden afgenomen door een afzonderlijke exameninstelling die daarbij onder toezicht staat van de certificatie-instelling. Tijdens de opleiding wordt,naast de minimale eisen die het TCVT stelt, op een aantal praktische zaken getraind en hierdoor wordt de basis gelegd voor een Allround Machinist Mobiele Kraan

Welk resultaat bereik je

Indien het theorie- en praktijkexamen met positief gevolg wordt afgesloten, komt de kandidaat in het bezit van het vakbekwaamheidscertificaat Machinist Mobiele Kraan (TCVT/W4-01). Met dit vakbekwaamheidscertificaat mag je de volgende machines bedienen: mobiele kraan op rupsen,autotruckkraan/ruwterreinkraan/weg-terreinkraan, grondverzetmachine met hijsfunctie, autolaadkraan met hijsfunctie en verreiker met hijsfunctie.

Wil je meer informatie?

Neem gerust contact op met een van onze adviseurs via info@aabgroep.nl of 0341-499744. Of vraag een offerte op voor meer informatie.

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Wat is de inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Onder andere worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Communicatie
  • Hijswerkzaamheden
  • Hijsgereedschap (aanslaan van lasten)
  • Onderhoud aan materieel (dieselmotoren, hydraulica)
  • Besturen en plaatsen van de machine
  • Praktijktips
  • Veiligheid en Arbo
  • Milieuverantwoord werken

Hoeveel deelnemers per groep

Aantal deelnemers: maximaal 4 personen

Incompany of open inschrijving

Het is mogelijk de opleiding op een eigen locatie te organiseren. Wel is het belangrijk dat alle onderdelen voor de praktijk op locatie mogelijk zijn. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Bij een open inschrijving kom je naar onze praktijklocatie in Ede. Bekijk de startdata in het cursusmenu of schrijf je direct in.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen?

Kijk ook eens naar de opleiding voor kraanmachinist autolaadkraan, of volg een korte cursus voor hydraulische kraan

Hoe lang duurt de cursus

Opleidingsduur: 20 werkdagen

Wat staat er op mijn certificaat

Het TCVT-certificaat voor machinisten van een mobiele kraan wordt verstrekt wanneer men de opleiding TCVT/W4-01 en het examen succesvol heeft afgelegd.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.