Kraanmachinist autolaadkraan - AAB Training & Opleiding

Kraanmachinist autolaadkraan

Behalen van het vakbekwaamheidcertificaat van TCVT

Doelgroep opleiding kraanmachinist autolaadkraan

De opleiding kraanmachinist autolaadkraan is bedoeld voor personen die willen gaan werken als machinist op een autolaadkraan (ALK) in de bouw, dienen conform de huidige wettelijke regels (arbeidsomstandighedenwet) in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidcertificaat van TCVT (Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport). Het examen en de afgifte van het certificaat worden verzorgd door een onafhankelijk exameninstituut dat de minister van SZW heeft aangewezen door de Raad van Accreditantie.

Doel

Tijdens de opleiding wordt, naast minimale eisen die het TCVT stelt, op een extra aantal praktische zaken getraind. Na het succesvol afronden van de opleiding kan de cursist zich dus met recht noemen: Machinist Autolaadkraan met hijsfunctie.

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Inhoud opleiding kraanmachinist autolaadkraan

Bij deze opleiding worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • communicatie
  • hijswerkzaamheden
  • onderhoud aan materieel
  • besturen en plaatsen van de machine
  • praktijktips
  • veiligheid en Arbo
  • milieuverantwoord werken

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 4 personen

Tijdsduur opleiding kraanmachinist autolaadkraan

Cursusduur: 7 dagen inclusief examen

Certificaat opleiding kraanmachinist autolaadkraan

Indien het theorie- en praktijkexamen met positief gevolg word afgesloten, komt de kandidaat in het bezit van het vakbekwaamheidscertificaat Machinist Autolaadkraan met hijsfunctie (TCVT/W4-04).

Inschrijven Offerte Meer