Kraanmachinist autolaadkraan (TCVT W4-04) - AAB Training & Opleiding

Kraanmachinist autolaadkraan (TCVT W4-04)

Behalen van het vakbekwaamheidcertificaat van TCVT

Opleiding kraanmachinist autolaadkraan

Kranen op vrachtauto's worden steeds groter en de lasten worden steeds zwaarder. Het is dan ook niet voor niks dat machinisten in het bezit moeten zijn van een vakbekwaamheidscertificaat TCVT. Dit geldt bedienen van een autolaadkraan met een bedrijfslastmoment groter dan 10 ton/meter. 

Wie is de doelgroep

De opleiding kraanmachinist autolaadkraan is bedoeld voor personen die willen gaan werken als machinist op een autolaadkraan (ALK) in de bouw, dienen conform de huidige wettelijke regels (arbeidsomstandighedenwet) in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidcertificaat van TCVT (Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport). Het examen en de afgifte van het certificaat worden verzorgd door een onafhankelijk exameninstituut dat de minister van SZW heeft aangewezen door de Raad van Accreditantie.

Wat is het doel

Tijdens de opleiding wordt, naast minimale eisen die het TCVT stelt, op een extra aantal praktische zaken getraind. Na het succesvol afronden van de opleiding kan de cursist zich dus met recht noemen: Machinist Autolaadkraan met hijsfunctie.

Welk resultaat bereik je

Na afloop van de opleiding ben jij 'machinist autolaadkraan'. Je bent in staat om op de juiste wijze een autolaadkraan te bedienen en hier veilig mee te werken conform de arborichtlijnen.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Wat is de inhoud van de cursus 

Bij deze opleiding worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • communicatie
  • hijswerkzaamheden
  • onderhoud aan materieel
  • besturen en plaatsen van de machine
  • praktijktips
  • veiligheid en Arbo
  • milieuverantwoord werken

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 4 personen

Incompany of open inschrijving

Deze opleiding wordt gegeven op onze praktijklocatie in Ede. Hier is alles voorhanden, van machines, praktijkruimte tot theorielocatie. Wil je de opleiding toch op een eigen locatie organiseren? Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Je kunt je direct inschrijven voor een van de open inschrijvingen. Bekijk de startdata in het cursusmenu of schrijf je direct in.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen?

Hoe lang duurt de opleiding

Cursusduur: 7 dagen inclusief examen

Wat staat er op mijn certificaat

Indien het theorie- en praktijkexamen met positief gevolg word afgesloten, komt de kandidaat in het bezit van het vakbekwaamheidscertificaat Machinist Autolaadkraan met hijsfunctie (TCVT/W4-04).

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.