CROW 96b – CCV/Code95 - AAB Training & Opleiding

Veilig werken langs de weg - CROW 96b – CCV/Code95

Wegafzettingen en de regelgeving daarvan

Cursus veilig werken langs de weg - met CCV 

Heb je nog CCV punten nodig, denk dan ook eens aan de cursus veilig werken langs de weg. Waarom is dit een goede cursus voor jou om CCV punten te halen?

Omdat je ook vaak moet laden of lossen langs de weg of spullen naar wegwerkzaamheden moet brengen. Het gaat erom dat je de werkplek veilig kunt afzetten. Ook als je een dieplader komt brengen, machines voor de werkzaamheden etc.

Wie is de doelgroep

Heb je bij je werkzaamheden in de openbare ruimte (niet-autosnelwegen en wegen binnen de bebouwde kom) te maken met wegafzettingen en de regelgeving daarvan, dan is deze cursus veilig werken langs de weg voor jou. De cursus veilig werken langs de weg is tevens erkend voor chauffeurs die in het kader van code 95 (beroepschauffeur) de verplichte bijscholing moeten volgen.

Wat is het doel

Je wordt opgeleid om op verantwoorde, veilige wijze om te gaan met wegafzettingen, het bevorderen van verkeersveiligheid voor weggebruikers, het beperken van verkeershinder en het voorkomen van files.

Welk resultaat bereik je

Hiermee voldoen werkgever en deelnemers aan de door de Arbowet en de Inspectie SZW gestelde eisen van het geven van voldoende instructie en de aantoonbaarheid daarvan. Ook voldoe je aan 7 uur theorie van de nascholingsverplichting voor Code 95.

Wil je meer informatie

Wil je meer informatie, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via info@aabgroep.nl of 0341-499744

Startdata

Staat er geen data gepland of komen de data of locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder datum, dan nemen wij contact met je op zodra er nieuwe data gepland zijn.

09 maart 2021
Utrecht
€ 245,00
03 juni 2021
Utrecht
€ 245,00
19 oktober 2021
Utrecht
€ 245,00
02 december 2021
Utrecht
€ 245,00

Wat is de inhoud van de cursus

Opleiding voor maatregelen bij werken in uitvoering op niet-autosnelwegen en wegen binnen de bebouwde kom. De nieuwe CROW-publicaties ‘Werk in Uitvoering’ zijn aangepast aan de veranderende praktijk. De benodigde maatregelen en voorzieningen bij werken moeten thans gericht zijn op:

 • realiseren van goede arbeidsomstandigheden;
 • bevorderen van de verkeersveiligheid voor weggebruikers;
 • beperken van verkeershinder en voorkomen van files.

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • theoretische en praktische benadering van de publicatie CROW 96b in 4 modules:
  • op de rijbaan;
  • naast de rijbaan;
  • kruispunten en rotondes;
  • fiets- en voetpaden;
 • beschrijving voorbereidingsproces;
 • plaats van het werk met aandacht voor kortdurend werk;
 • rijdende afzettingen;
 • gewijzigde snelheidsregimes bij werken aan de weg;
 • aansprakelijkheid en juridische verantwoordelijkheid m.b.t. veilig werken langs de weg;
 • enkele aspecten m.b.t. de Arbowetgeving en de rol van de Inspectie SZW.

Optioneel: de cursus wordt afgesloten met een praktijktest.

Hoeveel deelnemers in een groep

De groepen van deze opleiding bestaan uit maximaal 12 personen. Op deze manier is de interactie tussen de verschillende deelnemers optimaal en is er genoeg tijd en persoonlijke aandacht voor iedereen.

Incompany of open inschrijving

Bij een incompany training neemt van te voren contact op om de inhoud van de training door te nemen. Voor een CCV training zit je vast aan bepaalde inhoud van de training. Vraag een offerte op voor een incompany bij jou op locatie. 

Liever een open inschrijving volgen? Bij voldoende aanmeldingen wordt een open inschrijving gepland. Staan er geen startdata in het cursusmenu, schrijf je dan in zonder datum. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn nemen we contact met je op om de cursus te plannen. 

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Heb je dagelijks te maken met controle, het bestek, de uitvoering en regelgeving met betrekking tot wegafzettingen, dan is de cursus veilig werken langs de weg voor leidinggeven voor jou bedoeld. 

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 1 dag.

Houd rekening met het volgende: een cursusdag voor CCV is een lesdag van 8 uur, waarin 7 uur actieve lestijd. 

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvang je een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.

Nascholing code 95

Deze cursus kan voor de betreffende cursisten worden aangemeld bij het CCV. De opleiding is gecertificeerd door CCV (code 95) en mag meegeteld worden voor chauffeurs in het kader van de richtlijnen ‘Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs’ (7 uur).

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.