CROW 96b (niet-autosnelwegen/bebouwde kom) - AAB Training & Opleiding

Veilig werken langs de weg - CROW 96b (niet-autosnelwegen/bebouwde kom)

Wegafzettingen en de regelgeving daarvan

Cursus veilig werken langs de weg - CROW 96b

Bij het werken langs de weg kom je voor een aantal mogelijke maatregelen te staan. Ga je het werkgebied markeren, afzetten of afsluiten. Dit vraagt inzicht van zowel medewerkers als opdrachtgevers. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren heeft het CROW richtlijnen opgesteld. Medewerkers dienen zich hieraan te houden, maar ook gedegen kennis te hebben over hoe je veilig aan het werk kunt. Zorg daarom dat alle medewerkers die langs de weg werken een specifieke opleiding hebben gehad.

Wie is de doelgroep

De cursus veilig werken langs de weg is bedoeld voor jou als je bij je werkzaamheden in de openbare ruimte (niet-autosnelwegen en wegen binnen de bebouwde kom) te maken hebt met wegafzettingen en de regelgeving daarvan.

Wat is het doel

Je wordt opgeleid om op verantwoorde, veilige wijze om te gaan met wegafzettingen, het bevorderen van verkeersveiligheid voor weggebruikers, het beperken van verkeershinder en het voorkomen van files.

Welk resultaat bereik je

Hiermee voldoen werkgever en deelnemers aan de door de Arbowet en de Inspectie SZW gestelde eisen van het geven van voldoende instructie en de aantoonbaarheid daarvan.

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via info@aabgroep.nl of 0341-499744

Startdata

Staat er geen geschikte datum of locatie voor je tussen, of zijn er geen data gepland? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

09 maart 2021
Utrecht
€ 245,00
03 juni 2021
Utrecht
€ 245,00
19 oktober 2021
Utrecht
€ 245,00
02 december 2021
Utrecht
€ 245,00

Wat is de inhoud van de cursus

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • theoretische en praktische benadering van de publicatie CROW 96b in 4 modules:
  • op de rijbaan;
  • naast de rijbaan;
  • kruispunten en rotondes;
  • fiets- en voetpaden;
 • beschrijving voorbereidingsproces;
 • plaats van het werk met aandacht voor kortdurend werk;
 • gewijzigde snelheidsregimes bij werken aan de weg;
 • aansprakelijkheid en juridische verantwoordelijkheid m.b.t. veilig werken langs de weg;
 • enkele aspecten m.b.t. de Arbowetgeving en de rol van de Inspectie SZW;
 • ongevalsproblematiek en wat de “weg”-werker daarmee te maken heeft;
 • op- en afbouwen van de verkeersveiligheidsmaatregelen;

Optioneel: praktijkoefeningen

Hoeveel deelnemers in een groep

De groepen van deze opleiding bestaan uit maximaal 12 personen. Op deze manier is de interactie tussen de verschillende deelnemers optimaal en is er genoeg tijd en persoonlijke aandacht voor iedereen.

Incompany of open inschrijving

Bij een incompany training wordt de inhoud van de dag afgestemd met de organisatie. De docent neemt van te voren contact op om de inhoud van de training door te nemen. Vraag een offerte op voor een incompany bij jou op locatie. 

Liever een open inschrijving volgen? Bij voldoende aanmeldingen wordt een open inschrijving gepland. Staan er geen startdata in het cursusmenu, schrijf je dan in zonder datum. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn nemen we contact met je op om de cursus te plannen. 

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Voer je voornamelijk werkzaamheden uit aan de snelweg, dan kun je de cursus veilig werken langs de weg - crow 96a volgen. 

Wil je deze cursus volgen met nascholingspunten voor Code 95? Kijk dan bij de cursus veilig werken langs de weg - crow 96b met Code 95/ CCV

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur 1 dag:

 • actieve theoretische informatie, gewijzigde wet- en regelgeving, aanwijzingen voor praktische toepassingen voor medewerkers werkzaam in de buitendiensten.
 • aanvullende theorie met video-opnames, praktijkoefeningen, afgesloten met een praktijktest.

Cursusduur herhaling: 1 dag (combinatie theorie & praktijk).

Examen 

De cursus wordt afgesloten met een toets.

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvang je een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.