Veilig werken met een bovenloopkraan - AAB Training & Opleiding

Veilig werken met een bovenloopkraan

Op een veilige manier omgaan met hijsgereedschappen en lasten aanslaan

Cursus veilig werken met een hal-/portaalkraan

Met een hal-/portaalkraan regel je het interne vervoer van producten en materiaal. Het bedienen van een hal- of portaalkraan vergt deskundigheid. Je moet de kraan niet alleen kunnen bedienen, maar ook kennis hebben om het juiste hijsgereedschap te gebruiken en de last te kunnen berekenen en aanslaan. Wil jij veilig en deskundig dit hijswerktuig kunnen bedienen? Dan is deze cursus geschikt voor jou!

Wie is de doelgroep

Ben je nog niet in het bezit van een certificaat 'veilig werken met een hal/portaalkraan en ga je aan de slag met de hijsinstallatie dan is deze opleiding voor jou bedoeld. Als je al wel in het bezit bent van een certificaat dan kun je deze cursus ook volgen als herinstructie. 

Wat is het doel

Je leert gebruik te maken van een hal-/portaalkraan en leert hoe je op een veilige manier omgaat met hijsgereedschappen en hoe je lasten aanslaat.

Welk resultaat bereik je

Hiermee voldoen werkgever en deelnemers aan de door de Arbowet en de arbeidsinspectie gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbaarheid.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op, of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Wat is de inhoud van de cursus

Bij deze opleiding worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Inspectie hijsgereedschappen
  • Gebruik hijsgereedschappen
  • Aanslaan van lasten
  • Veiligheid en Arbo

Hoeveel deelnemers in een groep 

Aantal deelnemers: maximaal 6 personen

Incompany of open inschrijving

Deze training kan incompany gegeven worden zodat medewerkers direct aan de slag kunnen op een eigen locatie. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de praktijklocatie in Ede. Bij een incompany heeft onze docent vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie. Vraag een offerte op voor meer informatie. 

Liever aansluiten bij een open inschrijving? Bekijk de startdata in het cursusmenu of schrijf je direct in.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Kijk ook eens bij onze andere 'veilig werken met' trainingen zoals de Hydraulische kraan, Kraanmachinist Autolaadkraan of Mobiele kraan.

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur : 1 dag

Cursusduur herhaling: 1 dag

Wat staat er op mijn certificaat

Na afloop van de opleiding komt de deelnemer in het bezit van een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van drie jaar.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.