Veilig werken met een grondverzetmachine - AAB Training & Opleiding

Veilig werken met een grondverzetmachine

Bedienen van een grondverzetmachine met een beperkte hijsfunctie

Cursus veilig werken met de grondverzetmachine

Een grondverzetmachine is voor meerder klussen in te zetten. Je kunt het gebruiken voor het verwijderen van de deklaag, het maken van ontgravingen, het laden van vrachtwagens en dumpers, het plaatsen van buizen en nog veel meer. Het werken met een grondverzetmachine is niet zonder risico's. Je kunt geraakt worden door de machine, of bedolven raken. 

Wie is de doelgroep

De cursus ‘Veilig werken met de grondverzetmachine’ is bedoeld voor machinisten die werkzaam zijn op een grondverzetmachine die bij de uitvoering van de werkzaamheden, hijswerkzaamheden uitvoeren die samenhangen met grondverzet in het algemeen.

Wat is het doel

Als je al werkt op een grondverzetmachine en daarmee tijdens grondwerkzaamheden, hijswerkzaamheden verrichten, moet je in het bezit zijn van aantoonbare instructies of een certificaat om een grondverzetmachine met beperkte hijsfunctie te mogen bedienen. Na deze cursus voldoe je aan deze wettelijke regelgeving.

Welk resultaat bereik je?

Na deze dag voldoe je aan de huidige wettelijke regels van de Arbeidsomstandighedenwet op het gebied van het bedienen van een grondverzetmachine met een beperkte hijsfunctie.

Wil je meer informatie?

Wil je een cursus specifiek gericht op de werkzaamheden die medewerkers met een grondverzetmachine uitvoeren, vraag dan een offerte op voor meer informatie. 

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Wat is de inhoud van de cursus

Deze training is opgebouwd uit de volgende onderwerpen:

  • inspecteren van hijsgereedschappen;
  • plaatsen van lasten;
  • rijden met een last;
  • bedienen van de machine;
  • veilig hijsen;
  • Arbowet;
  • milieuverantwoord werken.

Incompany of open inschrijving

Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen materialen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie. Vraag een offerte op voor de mogelijkheden.

Wil je deze cursus in een open inschrijving volgen, bekijk dan de startdata in het cursusmenu. Zijn er geen data gepland? We organiseren graag een open inschrijving bij jou op locatie. 

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 4 personen.

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 1 dag

Cursusduur herhaling: 1 dag

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van drie jaar.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.