Veilig werken met een grafdelfmachine - AAB Training & Opleiding

Veilig werken met een grafdelfmachine

Op veilig en verantwoorde wijze werken met een grafdelfmachine

Cursus veilig werken met een grafdelfmachine

Het delven van een graf is een van de veel voorkomende werkzaamheden op een begraafplaats. Een grafdelfmachine is een complex bedienbare machine die snel en wendbaar is. Het werken met een grafdelfmachine brengt risico's met zich mee. Het kan omvallen, of bij onjuiste besturing grafmonumenten raken en beschadigen. Om schade te voorkomen en risico's te verkleinen is het belangrijk dat de machinist grafdelfmachine een goede instructie of training heeft gehad.

Wie is de doelgroep

De cursus veilig werken met een grafdelfmachine is bedoeld voor medewerkers die een grafdelfmachine bedienen. 

Wat is het doel

In de cursus leer je om op verantwoorde en veilige wijze om te gaan met een grafdelfmachine. Je leert onder andere hoe je moet rijden met een grafdelfmachine, de kenmerken en aandrijftechniek, hoe je het onderhoud uit moet voeren en de risico's van een grafdelfmachine. 

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van deze training ben je in staat om op verantwoorde wijze te werken met een grafdelfmachine. Daarnaast voldoe je aan de door de Arbowet en de Arbeidsinspectie gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbaarheid.

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via info@aabgroep.nl of 0341-499744

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Wat is de inhoud van de cursus

In deze training die bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Arbo-regelgeving;
  • toepassing van PBM’s;
  • kenmerken en aandrijftechniek van het voertuig;
  • veiligheidsvoorzieningen en controlepunten op voertuig;
  • dagelijks onderhoud en het herkennen van storingen;
  • stabiliteit op de openbare weg en in het terrein;
  • rijden met de grafdelfmachine;
  • bedieningsfuncties van de grafdelfmachine;
  • risico’s.

De training wordt afgesloten met een toets.

Incompany of open inschrijving

Bij een incompany cursus veilig werken met een grafdelfmachine heeft onze docent vooraf contact met jou als opdrachtgever. Het voordeel van een incompany is dat het programma precies wordt afgestemd op de werksituatie binnen jouw organisatie.

Bij voldoende deelnemers kan een open inschrijving worden georganiseerd. Meld je aan zonder datum, dan wordt je op de wachtlijst geplaatst. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn nemen we contact met je op.

Hoeveel deelnemers in een groep

Bij de cursus veilig werken met een grafdelfmachine mogen maximaal 6 personen aansluiten. Zo wordt de veiligheid van de cursisten en docent gewaarborgd en is er voldoende persoonlijke aandacht om vragen te stellen, te begeleiden en ruimte om te oefenen.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Deze cursus gaat specifiek in op het werken met de machine zelf. Wil je meer weten over hoe je verantwoord werkt op een begraafplaats, hoe je omgaat met bezoekers en hoe je om moet gaan met het delven van een graf? Dan is de cursus medewerker begraafplaats wat voor jou.

Hoe lang duurt de cursus

De cursus grafdelfmachine duurt 1 dag, inclusief toets

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.