Veilig werken met een graafmachine  - AAB Training & Opleiding

Veilig werken met een graafmachine

Bewust leren werken met een (mini) graafmachine (hydraulisch)

Cursus veilig werken met een graafmachine

Het werken met een graafmachine brengt risico's met zich mee. Zo ligt het gevaar op de loer dat de machine kan kantelen op een talud of helling bij sloten en kanalen. Dit kan ook gebeuren bij het op- en afrijden van de aanhangwagen of auto. Bij minigravers is de spoorbreedte ook nog eens kleiner, waardoor het kantelgevaar relatief groot is. Daarnaast raak je met het graven gemakkelijk kabels, leidingen en buizen. 

Je wilt natuurlijk dat de werkomgeving zo veilig mogelijk is. Een van de maatregelen die je hiervoor kunt nemen is het volgen van de juiste training of opleiding. 

Wie is de doelgroep 

De cursus graafmachine is bestemd voor medewerkers die werkzaamheden uitvoeren met een (mini) graafmachine.

Wat is het doel

Deze training draait om bewustwording om op verantwoorde, veilige wijze om te gaan met een (mini) graafmachine. Hierbij is het uitgangspunt om te werken met eigen arbeidsmiddelen.

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van deze training voldoet de cursist aan de door de Arbowet en de Inspectie SZW gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbaarheid.

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte aan voor meer informatie over deze training. Deze training wordt voornamelijk incompany gegeven zodat medewerkers met eigen machines aan de slag kunnen in de praktijk. De training wordt ook als open inschrijving gegeven. Bekijk bij 'startdata' in het cursusmenu wanneer je mee kunt doen. 

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Wat is de inhoud van de cursus

In deze training komen, verdeeld over een theorie- en een praktijkgedeelte, de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Arbowet regelgeving, veiligheidsvoorschriften;
  • controle en onderhoud graafmachine
  • controle van eventuele hijsgereedschappen
  • risico’s tijdens het werk;
  • laden/lossen van ladingen;
  • veilig werken langs of op de weg;
  • praktische oefeningen met de graafmachine.

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 8 personen

Incompany of open inschrijving

Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen materialen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany training is dat medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen op eigen terrein en in herkenbare situaties. 

Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie. Vraag een offerte op voor meer informatie. 

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

AAB heeft meerdere 'veilig werken' trainingen, zoals bijvoorbeeld heftruck, verreiker, werken met een shovel of grondverzetmachine, met tuin en parkmachines en nog veel meer. Scroll eens door de cursussen en wellicht vind je een training die je ook wilt volgen! 

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur basis: 1 dag

Cursusduur herhaling: 1 dag

Examen veilig werken met een graafmachine

De cursus wordt afgerond met een evaluatie/beoordeling.

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.