Veilig werken met een autolaadkraan - AAB Training & Opleiding

Veilig werken met een autolaadkraan

Instructies om de autolaadkraan te mogen bedienen (mogelijk met CCV)

Doelgroep cursus veilig werken met een autolaadkraan

Ben jij chauffeur van een bedrijfsauto met een autolaadkraan, of wil je graag leren hoe je een autolaadkraan moet besturen? Dan is deze cursus geschikt voor jou. De cursus autolaadkraan is bestemd voor chauffeurs van bedrijfsauto’s met een autolaadkraan met een capaciteit van < 10 ton/meter of personen die de autolaadkraan uitsluitend bedienen voor het laden en lossen. Conform de huidige wettelijke regels (Arbeidsomstandighedenwet) dien je in het bezit te zijn van aantoonbare instructies of een certificaat om de autolaadkraan te mogen bedienen.

Doel 

Je leert om op verantwoorde, veilige wijze om te gaan met een autolaadkraan.

Resultaat

Na het volgen van deze cursus voldoe je aan de eisen van de Arbeidsomstandighedenwet en beschik je over aantoonbare instructies om de autolaadkraan te mogen bedienen.


Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Inhoud cursus autolaadkraan

Deze cursus is opgebouwd uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Gedurende de dag worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • inspectie van hijsgereedschappen;
  • Arbowet;
  • veilig hijsen;
  • milieuverantwoord werken;
  • laden/lossen van lading;
  • inspectie van de kraan;
  • bedienen van de machine.

Tijdsduur

Cursusduur: 1 dag

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 6 personen

Certificaat 

Na deelname aan de cursus ontvang je een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.

CCV

Deze cursus kan voor jou ook worden aangemeld bij het CCV. De opleiding is gecertificeerd door CCV (code 95) en mag meegeteld worden voor chauffeurs in het kader van de richtlijnen ‘Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs’ (7 uur). 

Hier komen wel extra kosten bij kijken, namelijk: 

Kosten CCV

25,- euro ex. btw

Voor meer informatie over deze training als onderdeel van het CCV-traject, neemt u contact op met een van onze adviseurs via telefoonnummer 0341 49 97 44 of info@aabgroep.nl.

Inschrijven Offerte Meer