Veilig werken met een autolaadkraan - AAB Training & Opleiding

Veilig werken met een autolaadkraan

Instructies om de autolaadkraan te mogen bedienen (mogelijk met CCV)

Cursus veilig werken met een autolaadkraan

Het werken met een autolaadkraan kent een aantal gevaren, zoals het vallen van voorwerpen, het raken van obstakels, het gevaar van klemmen en knellen en de vrachtwagen kan kantelen. 

Je wilt natuurlijk dat het werken met een autolaadkraan veilig gebeurt waardoor er geen ongelukken plaatsvinden. Een van de maatregelen die je kunt nemen is het instrueren van medewerkers door middel van een cursus. 

Wie is de doelgroep

Ben jij chauffeur van een bedrijfsauto met een autolaadkraan, of wil je graag leren hoe je een autolaadkraan moet besturen? Dan is deze cursus geschikt voor jou. De cursus autolaadkraan is bestemd voor chauffeurs van bedrijfsauto’s met een autolaadkraan met een capaciteit van < 10 ton/meter of personen die de autolaadkraan uitsluitend bedienen voor het laden en lossen. 

Conform de huidige wettelijke regels (Arbeidsomstandighedenwet) dien je in het bezit te zijn van aantoonbare instructies of een certificaat om de autolaadkraan te mogen bedienen.

Wat is het doel

Je leert om op verantwoorde, veilige wijze om te gaan met een autolaadkraan.

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van deze cursus voldoe je aan de eisen van de Arbeidsomstandighedenwet en beschik je over aantoonbare instructies om de autolaadkraan te mogen bedienen.

Wil je meer informatie?

Wil je deze cursus incompany organiseren? Vraag een offerte aan voor de mogelijkheden. Je kunt ook aansluiten bij een open inschrijving. Bekijk de startdata in het menu en schrijf je direct in!

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Wat is de inhoud van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Gedurende de dag worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • inspectie van hijsgereedschappen;
  • Arbowet;
  • veilig hijsen;
  • milieuverantwoord werken;
  • laden/lossen van lading;
  • inspectie van de kraan;
  • bedienen van de machine.

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 6 personen

Incompany of open inschrijving

Deze cursus is zowel incompany te organiseren als in de open inschrijving te volgen. Bij een incompany werk je met eigen materiaal wat voordelig is voor de deelnemer. Neem contact met ons op voor meer informatie of schrijf je direct in.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

AAB heeft veel veilig werken met trainingen. Kijk eens bij de categorie 'veilig werken' voor het werken met een verreiker, trekker, portaalkraan, hoogwerker of heftruck. Staat de machine die jij zoekt er niet tussen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.  

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 1 dag

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvang je een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.

CCV 

Deze cursus kan voor jou ook worden aangemeld bij het CCV. De opleiding is gecertificeerd door CCV (code 95) en mag meegeteld worden voor chauffeurs in het kader van de richtlijnen ‘Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs’ (7 uur). 

Afmeldkosten CCV: € 26,50 per persoon (excl. btw).

Voor meer informatie over deze training als onderdeel van het CCV-traject, neemt u contact op met een van onze adviseurs via telefoonnummer info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.