Veiligheidsbewustzijn verhogen - AAB Training & Opleiding

Veiligheidsbewustzijn verhogen

Bewust maken van arbeid- en gezondheidsrisico’s binnen de organisatie

Doelgroep training veiligheidsbewustzijn

Deze training veiligheidsbewustzijn verhogen is bedoeld voor kantoormedewerkers en ondersteunende diensten van gemeenten en overheidsinstellingen waarvoor het niet noodzakelijk is om een VCA opleiding te volgen

Doel

Het bewust maken van medewerkers van de risico’s van onveilige situaties en hoe deze beheerst of voorkomen kunnen worden om ongevallen en gezondheidsschade te beperken.

Resultaat

Na het volgen van deze training zijn uw medewerkers bewust van arbeid- en gezondheidsrisico’s van hun organisatie, kunnen deze beoordelen en beheersmaatregelen adviseren vanuit bronaanpak.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Inhoud training veiligheidsbewustzijn

De training bestaat uit een theorie gedeelte waarbij de cursisten regelmatig aan de slag moeten om praktijksituaties te beoordelen en vragen te beantwoorden. Om de bewustwording van de risico’s te vergroten zal de training volledig worden afgestemd op uw bedrijfssituatie.

Theoriegedeelte:

  • introductie veiligheid met foto’s die beoordeeld worden op goed / fout
  • Wat betekend Arbo en Arbowetgeving voor onze organisatie
  • Risico inventarisatie en evaluatie (RI&E)
  • Branche hulpmiddelen en arbocatalogi
  • Hoe staat onze organisatie er voor?
  • Zijn er nog actiepunten voor onze organisatie?

Incompany

Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen casussen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Om het meeste rendement uit de training te halen stemt onze trainer van te voren een aantal zaken met u af betreffende uw organisatie, RI&E, Plan van Aanpak, gebruikte arbocatalogi, ongevallenregistratie, ziekteverzuim ed.


Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen.

Tijdsduur training veiligheidsbewustzijn

Cursusduur: 1 dagdeel (4 uur), exclusief voorbereidingstijd
Cursusduur herhaling : 1 dagdeel

Certificaat training veiligheidsbewustzijn

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van twee jaar.

Inschrijven Offerte Meer