Bewust veilig in handelen en gedrag - AAB Training & Opleiding

Bewust veilig in handelen en gedrag

Bewust maken van arbeid- en gezondheidsrisico’s binnen de organisatie

Training bewust veilig in handelen en gedrag

Hoe overtuig je medewerkers van het belang van veiligheid? Tijdens de training bewust veilig in handelen en gedrag leer jij hoe je de brug staat tussen bijvoorbeeld kantoor en werkvloer. Hoe motiveer je medewerkers bewust te worden van veilig gedrag en hoe voorkom je onderhandelingen?

Kortom: hoe overtuig jij medewerkers met minder kennis van arbeidsveiligheid van het belang van veilig werken?

Wie is de doelgroep

Deze training veiligheidsbewustzijn verhogen is bedoeld voor kantoormedewerkers en ondersteunende diensten van gemeenten en overheidsinstellingen waarvoor het niet noodzakelijk is om een VCA opleiding te volgen.

Wat is het doel

Het bewust maken van medewerkers van de risico’s van onveilige situaties en hoe deze beheerst of voorkomen kunnen worden om ongevallen en gezondheidsschade te beperken.

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van deze training kun je medewerkers bewust aansturen op het gebied van arbeid- en gezondheidsrisico’s bij jou in de organisatie. Je kunt deze beoordelen en beheersmaatregelen adviseren vanuit bronaanpak.

Wil je meer informatie?

Ben je nieuwsgierig geworden of het organiseren van een veiligheidsbewustzijn training iets voor jou is? Vraag gerust een offerte bij ons op of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Wat is de inhoud van de training

De training bestaat uit een theorie gedeelte waarbij de cursisten regelmatig aan de slag moeten om praktijksituaties te beoordelen en vragen te beantwoorden. Om de bewustwording van de risico’s te vergroten zal de training volledig worden afgestemd op uw bedrijfssituatie.

Theoriegedeelte:

  • introductie veiligheid met foto’s die beoordeeld worden op goed / fout
  • Wat betekend Arbo en Arbowetgeving voor onze organisatie
  • Risico inventarisatie en evaluatie (RI&E)
  • Branche hulpmiddelen en arbocatalogi
  • Hoe staat onze organisatie er voor?
  • Zijn er nog actiepunten voor onze organisatie?

Hoeveel deelnemers in een groep 

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen.

Incompany of open inschrijving

Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen casussen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Om het meeste rendement uit de training te halen stemt onze trainer van te voren een aantal zaken met u af betreffende uw organisatie, RI&E, Plan van Aanpak, gebruikte arbocatalogi, ongevallenregistratie, ziekteverzuim etc.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Organiseer eens een veiligheidsdag voor je medewerkers. Een leuke, interactieve dag waarbij je zelf invulling kunt geven aan verschillende onderwerpen. Alle onderwerpen dragen bij aan het vergoten van het veiligheidsbewustzijn.

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 1 dagdeel (4 uur), exclusief voorbereidingstijd

Cursusduur herhaling : 1 dagdeel

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist digitaal een bewijs van deelname.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.