Machineveiligheid - CE-markering - AAB Training & Opleiding

Machineveiligheid - CE-markering

Inzicht in de wet- en regelgeving rond machineveiligheid

Doelgroep cursus machineveiligheid

De CE- cursus Machineveiligheid is bedoeld voor iedereen die nog weinig tot geen kennis heeft van de wet- en regelgeving rondom machineveiligheid. Bijvoorbeeld constructeurs, ontwerpers, onderhoudsmonteurs en leidinggevenden van machinebouwers en mechanisatiebedrijven en medewerkers van de technische dienst.

Doel

Deze cursus geeft inzicht in de wet- en regelgeving rond machineveiligheid, de Machinerichtlijn en het aanbrengen van CE-markering.

Resultaat

Na de CE-cursus Machineveiligheid heeft u kennis van alle wet- en regelgeving op het gebied van machineveiligheid en bent u in staat installaties en machines aan de veiligheids- en gezondheidseisen van de Machinerichtlijn te laten voldoen, een CE-markering aan te brengen en een CE-verklaring op te stellen.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Inhoud cursus machineveiligheid

Onze betrokken en deskundige trainers bieden een praktijkgerichte CE-cursus Machineveiligheid. Tijdens deze cursus CE-markering wordt een machine beoordeeld aan de hand van de bepalingen uit de Machinerichtlijn en wordt een CE-markering aangebracht en een CE-verklaring opgesteld. De volgende onderwerpen staan onder andere centraal in de CE-cursus Machineveiligheid:

  • wet- en regelgeving rond machineveiligheid;
  • inhoud en eisen Machinerichtlijn;
  • normen CE-markering;
  • verantwoordelijkheid / aansprakelijkheid;
  • risicobeoordelingen;
  • gebruikershandleidingen;
  • onderhoud, reparatie en revisie CE-gemarkeerde machines.

Incompany

Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen materialen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie.

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 12 deelnemers.

Tijdsduur cursus machineveiligheid

Cursusduur: 1 dag

Certificaat cursus machineveiligheid

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat.

Inschrijven Offerte Meer