Opleiding Arbocoördinator - AAB Training & Opleiding

Opleiding Arbocoördinator

De arbocoördinator is het aanspreekpunt op het gebied van arbeidsomstandigheden

Doelgroep opleiding arbocoördinator

De opleiding Arbocoördinator is geschikt voor iedereen die zich bezig houdt met coördinerende, adviserende of ondersteunende werkzaamheden op het gebied van arbeidsomstandigheden. De benodigde vooropleiding is minimaal mbo denk- of werkniveau

Doel 

Als Arbocoördinator bent u binnen de organisatie de spin in het web, waar het gaat om de Arboaangelegenheden. U heeft contacten met interne en externe deskundigen op het gebied van Arbobeleid, gezondheid, verzuim en verzuimbestrijding, preventie en Arbowetgeving. U signaleert op basis van beschikbare informatie en onderhoudt contacten richting directie, personeelsvertegenwoordiging, personeelszaken en medewerkers over de Arboaangelegenheden. Daarnaast treedt u waarnodig in gesprek met de medewerkers binnen de Arbodienst en kunt u optreden als gesprekspartner voor andere deskundigen en externe toezichthouders.

Resultaat

De opleiding Arbocoördinator leidt op tot Arbocoördinator. Als Arbocoördinator bent u breed inzetbaar op Arbotaken. U bent voor in- en externe deskundigen een volwaardige gesprekspartner op het gebied van Arbobeleid, gezondheid, verzuim en verzuimbestrijding, preventie en Arbowetgeving. U bent in staat een effectief Arbobeleid op te zetten en te implementeren. Ook kunt u een risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) opzetten en begeleiden en een Plan van Aanpak maken.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder datum.

Inhoud opleiding arbocoördinator

Onze opleiding biedt de kennis over de verschillende aspecten waar de Arbocoördinator tijdens de uitvoering van de functie mee te maken krijgt. Hierbij is het minder van belang of u als deeltijdfunctie invulling geeft aan de rol van Arbocoördinator of als full time medewerker, het is voor uw organisatie zaak dat deze functie adequate invulling krijgt of heeft.

Wij vinden het belangrijk dat een Arbocoördinator een aantal basisvaardigheden beheerst zoals:

  • inzage in risico’s en de risico-inventarisatie en -evaluatie;
  • verzamelen van gegevens;
  • uitvoeren van analyses;
  • conclusies trekken;
  • resultaten presenteren;
  • beleid (helpen) formuleren;
  • opzetten van en onderhouden van Arbozorgsystemen zoals OHSAS 18001;
  • actieplannen opstellen, presenteren en realiseren.

Deze vaardigheden zijn cruciaal voor het goed kunnen functioneren als Arbocoördinator en staan daarom centraal in onze opleiding.

Incompany

Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen casussen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie.

Tijdsduur opleiding arbocoördinator

Cursusduur: 6 dagen, verdeeld over ongeveer 3 maanden

Certificaat opleiding arbocoördinator

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat

Inschrijven Offerte Meer