Projectleider - AAB Training & Opleiding

Projectleider

Een verdiepende training op de Opzichter Uitvoerder Openbare Ruimte

Training projectleider buitenruimte

De belangrijkste opgave voor een projectleider in de openbare buitenruimte is het realiseren van projecten, van initiatief tot en met de realisatie. Je geeft leiding aan het geheel van uitvoerende werkzaamheden op projecten. Je onderhandelt, stemt af en geeft sturing. Met deze training leer je te communiceren en de instrumenten te gebruiken om tussen alle verschillende partijen het project tot een goed resultaat te volbrengen. 

Doelgroep 

Ben je momenteel werkzaam als toezichthouder of directievoerder bij bijvoorbeeld een gemeente of uitvoerder bij een aannemer en heb je ambitie om te werken als projectleider dan is deze training zeker de moeite waard om dit mooie vak te verkennen. Het vak waarbinnen je werkzaam bent betreffen groene- en/of civiel technische projecten die gaan over de aanleg en het onderhoud en beheer van de buitenruimte. Het is een combinatie van voorbereidend bureauwerk en sturing geven aan uitvoerend buitenwerk. 

Welk resultaat bereik je

Aan het eind van deze training heb je een leidraad voor de werkwijze binnen de gemeente voor het beoordelen en begeleiden van de uitvoering vanuit de gemeente. Je bezit de benodigde inhoudelijke vakkennis en wilt deze verder vertalen naar de uitvoering van goede projecten. Je kunt deze projecten voorbereiden, begeleiden als projectleider en afronden volgens de gestelde eisen.

Aan het eind van deze training heb je kennis opgedaan over:

 • Projectmatige aanpak
 • Omgaan met risico’s
 • Verantwoordelijkheden binnen de diverse contractvormen
 • Afwegen van inkoop
 • Samenwerken binnen het projectteam

Wil je meer informatie

Vraag een offerte op of download de brochure om de trainingsinformatie later nog eens rustig na te lezen. Je kunt je ook direct inschrijven voor een van de open inschrijvingen bij jou in de buurt.

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Inhoud van het programma

Dag 1 Projectmatig werken, projectteam en afwegen

 • Introductie en kennismaken
 • Het vak “projectleider”
 • Het proces

Dag 2 Contract:

 • Projectmatig werken
 • Het contract en de samenwerkingsvorm

Dag 3 Aanbesteden:

 • Risico gestuurd werken
 • Aanbesteden

Dag 4 Samenwerken / casus / toets:

 • Inkoopplan
 • Samenwerken of samen werken
 • Toets


Wat zijn relevante of vervolg trainingen

Wil je dieper ingaan om het geven van leiding, kies dan een van de communicatie trainingen zoals praktisch leidinggeven of praktijkbegeleider

Praktische informatie

Cursusduur: 4 dagen

Aantal deelnemers: minimaal 5 personen en maximaal 12 personen. Op deze manier is de interactie tussen de verschillende deelnemers optimaal en is er genoeg tijd en persoonlijke aandacht voor iedereen.

Incompany of open inschrijving: Vraag een offerte op voor een incompany bij jou op locatie of schrijf je direct in voor een van de open inschrijvingen bij jou in de buurt. 

Organiseer een incompany training om gelijk meerdere medewerkers in één keer op te leiden. Maak bijvoorbeeld een combinatiegroep met Bestekken in de praktijk, Opzichter Uitvoerder en Toezichthouder bij elkaar. Op deze manier leren alle partijen direct goed op elkaar in te spelen!

Bij een incompany neemt de docent van te voren contact op om specifieke wensen door te nemen en de training hierop aan te passen.

Kosten examen: €175,50 excl. btw

Certificaat: Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat.

ETW punten
Anatomie en fysiologie 4 punten
Groeiplaats en bodem 4 punten
Ziekten en aantastingen 3 punten
Snoeien en kroonverankering 3 punten
Boomveiligheid 3 punten
Veiligheid werken aan bomen 3 punten
Bomen en wet 4 punten
Boombescherming 4 punten

De docenten van AAB

AAB begrijpt wat er bij jou in het werkveld gebeurd. Onze docenten komen daar namelijk vandaan. De issues waar je mee te maken krijgt, vragen die deelnemers hebben over de aanpak of over veiligheidsregels; onze docenten hebben het bij de hand gehad. Hierdoor leer je niet alleen vanuit de theorie, maar put je uit een diepe bron van kennis én ervaring.

AAB neemt de tijd voor jou. Bij een incompany neemt de adviseur van AAB vooraf contact met je op om de wensen en behoeften door te nemen. We stemmen af welke docent het beste bij de opdracht en de organisatie past. Vervolgens spreek je de docent om alvast kennis te maken en specifieke zaken door te nemen. Denk bijvoorbeeld aan leerdoelen opstellen en praktijksituaties doornemen.

Wat mag je van onze docenten verwachten:

 • Passie voor het vak en plezier in het lesgeven
 • Vakkundig en praktijkervaring
 • Betrokken en toegankelijk
 • Tijd, aandacht en interesse voor jouw organisatie

"Bevlogen, inspirerende en boeiende wijze waarop jullie moeite doen de stof bij ons binnen te brengen"

"De docent is een bevlogen en inspirerende docent die met zijn enthousiasme enorm weet te stimuleren"

"De docent geeft een duidelijke uitleg en dat gaat gepaard met veel voorbeelden vanuit de werkvloer"

"Prettig, ter zake kundig" 

"Zeer praktijkgericht. Er werd door de cursusleiders ingesprongen op de praktijkvoorbeelden die de cursisten aangaven. Het was geen starre cursus waar alleen maar strak het lesmateriaal werd gevolgd" 

"Helder en duidelijk door de zeer professionele aanpak"

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.