Directievoerder - Projectleider - AAB Training & Opleiding

Directievoerder - Projectleider

Een verdiepende training op de Opzichter Uitvoerder Openbare Ruimte

Training directievoerder/ projectleider buitenruimte

De belangrijkste opgave voor een directievoerder in de openbare ruimte is het realiseren van projecten, van initiatief tot en met de realisatie. Je geeft leiding aan het geheel van uitvoerende werkzaamheden op projecten. Je onderhandelt, stemt af en geeft sturing. Met deze training leer je te communiceren tussen alle verschillende partijen en het project tot een goed resultaat te volbrengen. 

Wie is de doelgroep 

Als directievoerder/ projectleider ben je bezig met het aansturen van projecten in de openbare buitenruimte. Dit kunnen groene, of civiel technische projecten zijn die gaan over de aanleg en het onderhoud en beheer van de buitenruimte. Het is een combinatie van voorbereidend bureauwerk en leidinggeven aan uitvoerend buitenwerk. Deze opleiding is bedoeld als verdieping van de training Opzichter Uitvoerder Openbare Ruimte.

Niveau: MBO+/HBO

Wat is het doel

Je bezit de benodigde inhoudelijke vakkennis en wilt deze verder vertalen naar de uitvoering van goede projecten. Je kunt deze projecten voorbereiden, begeleiden als directievoerder en afronden volgens de gestelde eisen.

Welk resultaat bereik je

Aan het eind van deze training heb je een leidraad voor de werkwijze binnen de gemeente voor het beoordelen en begeleiden van de uitvoering vanuit de gemeente.

Wil je meer informatie

Vraag een offerte op of download de brochure om de trainingsinformatie later nog eens rustig na te lezen. Je kunt je ook direct inschrijven voor een van de open inschrijvingen bij jou in de buurt.

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Wat is de inhoud van de training

Tijdens de training ga je praktisch aan de slag met een bestek en het opstellen van een toezichtplan. In de groep deel je ervaringen en bespreek je hoe bepaalde situaties aan kunt pakken. De dagindeling is als volgt:

Dag 1

 • RAW en UAV herhaling en verdieping.
 • EMVI en bestekken met RAW en UAV, risicomanagement, opstellen toezichtplan

Huiswerk: Begin maken met een toezicht plan. (opzoeken EMVI beloften aannemer binnen het eigen bestek, lezen en beoordelen kwaliteitsplannen van aannemer

Dag 2

 • Controle papieren aannemer, inschrijfstaat beoordelen en vergelijken met directieraming.                       
 • Opname van het werk en de oplevering.
 • Welke documenten verwachten wij van de aannemer en waarom?
  • Opstellen agenda start werkbespreking, en agenda bouwvergadering.
  • Bestek administratie controleren; omgaan met meer- minderwerk, stelposten, bestek wijzigingen.
  • Waarde van bouwvergaderingen en notulen van bouwvergaderingen.
  • Toezicht plan verder uitwerken, rekening houden met stop-, bijwoon- en controlepunten.

Dag 3

 • Toezicht plan verder uitwerken en afronden. Evaluatie van het eigen bestek. 
 • Theorie examen in 20 meerkeuzevragen.
 • De deelnemers pitchen hun eindproduct in 10 minuten. Hierbij krijgen de besproken onderwerpen aandacht in de pitch. Hoe je presenteert is per deelnemer zelf te beoordelen. Het theorie examen en de pitch worden beoordeeld en gewaardeerd om te komen tot een getuigschrift.

Hoeveel deelnemers in een groep

De groepen van deze opleiding bestaan uit minimaal 5 personen en maximaal 12 personen. Op deze manier is de interactie tussen de verschillende deelnemers optimaal en is er genoeg tijd en persoonlijke aandacht voor iedereen.

Incompany of open inschrijving

Vraag een offerte op voor een incompany bij jou op locatie of schrijf je direct in voor een van de open inschrijvingen bij jou in de buurt. 

Organiseer een incompany training om gelijk meerdere medewerkers in één keer op te leiden. Maak bijvoorbeeld een combinatiegroep met RAW bestekken, Opzichter Uitvoerder en Toezichthouder bij elkaar. Op deze manier leren alle partijen direct goed op elkaar in te spelen!

Bij een incompany neemt de docent van te voren contact op om specifieke wensen door te nemen en de training hierop aan te passen.

Wat zijn relevante of vervolg trainingen

Wil je dieper ingaan om het geven van leiding, kies dan een van de communicatie trainingen zoals praktisch leidinggeven of praktijkbegeleider

Hoe lang duurt de training 

De training directievoerder/ projectleider duurt 3 dagen.

Examen

De deelnemer kan er voor kiezen na het volgen van deze opleiding aansluitend examen te doen.

Kosten examen: €175,50 excl. btw

Certificaat

Bij voldoende resultaat wordt er een certificaat verstrekt.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.