RAW bestekken in de praktijk - AAB Training & Opleiding

RAW bestekken in de praktijk

UAV en UAV-2012, beeldbestekken, V&G plannen, RAW bestekken, bestek

Cursus RAW bestekken in de praktijk

Grote organisaties kiezen ervoor om vanuit, onder andere Europese aanbestedingsregels, groenwerkzaamheden openbaar aan te besteden. Het bestek wat hiermee gepaard gaat vraagt een professionaliseringsslag van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. De heftige concurrentie op de markt maakt dit nog eens niet makkelijker. Een verkeerde beoordeling of uitvoering kan grote financiële schade opleveren voor zowel opdrachtgever of haar begeleidende partij en opdrachtnemer. In de ideale situatie is er geen verschil over de uitleg van het bestek. Dat alle partijen moeten leren omgaan met deze bestekken, staat niet ter discussie.

Wie is de doelgroep

Medewerkers die bestekken voorbereiden en uitvoeren. Ben je werkzaam in de uitvoering bijvoorbeeld als toezichthouder, directievoerder, werkvoorbereider, uitvoerder of projectleider dan is deze basis- of opfristraining iets voor jou.

Opleidingsniveau is niet nodig. Wel affiniteit met het vakgebied infra en/of buitenruimte. Je hebt al enige werkervaring opgedaan in het werkveld, je bezit enige inhoudelijke kennis en wilt deze verder vertalen naar de uitvoering of het beheer.

Wat is het doel

In de cursus RAW bestekken staat het bestek staat centraal. De deelnemer weet het bestek te lezen en kent de wet en regelgeving.

Welk resultaat bereik je

De deelnemer krijgt inzicht in de praktijk van het voorbereiden en uitvoeren van bestekken, kan na het volgen van de training bestekken lezen en weet deze te vertalen naar de praktijk; kent de relevante wet en regelgeving.

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over de cursus, vraag dan gerust een offerte op of een brochure zodat je de informatie nog eens rustig na kunt lezen. In het cursusmenu vind je onder 'startdata' alle geplande trainingen waarvoor je je kunt inschrijven.

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Wat is de inhoud van de cursus

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Basis kennis contracten Aanbestedingsproces
  • Basis kennis bestekken RAW systematiek, Beeldbestekken
  • Basis kennis projectmatig werken
  • Basis kennis kwaliteitsplan
  • Basis kennis V&G plan
  • Basis kennis wet en regelgeving
  • De betekenis en werking van de UAV
  • De betekenis en uitgangspunten van diverse bestekken en contractvormen 

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 15 personen

Incompany of open inschrijving

Deze training is zowel incompany te organiseren als te volgen via de open inschrijving. Schrijf je direct in voor een cursus bij jou in de buurt! 

Bij een incompany training neemt de docent vooraf contact met je op om de inhoud van de cursus door te nemen en af te stemmen op de situatie bij jou in de organisatie. Vraag een offerte op voor meer informatie. 

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Deze module is de eerste stap naar toezichthouder of opzichter uitvoerder openbare ruimte. Wil je verder leren? Bekijk hier de training toezichthouder of de training opzichter uitvoerder openbare ruimte

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 1 dag

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist digitaal een persoonlijk certificaat.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.