Middelbaar Veiligheidskundige - MVK - AAB Training & Opleiding

Middelbaar Veiligheidskundige - MVK

De MVK'er is opgeleid als coördinator, en adviseur veiligheidsbeleid binnen ondernemingen

Opleiding Middelbare Veiligheidskunde - MVK

Met een erkend MVK diploma geef je veiligheid op het werk inhoud en sta je stevig in je schoenen als Veiligheidskundige. 

Als MVK'er leer je gevaren te herkennen, risico's in te schatten en het (laten) nemen van passende maatregelen. Je weet hoe je een Risico Inventarisatie en Evaluatie en Taak Risico Analyse opstelt. Ook ben je volledig op de hoogte van de wet- en regelgeving. 

Met meerdere startdata per jaar op locaties door heel Nederland is er altijd een moment waarop jij je veiligheidskundige kennis kunt vergroten.

Wie is de doelgroep 

De opleiding MVK is bedoeld voor de preventiemedewerkers, arbo-coördinatoren, HSE medewerkers en veiligheidsfunctionarissen die hun professionaliteit willen vergroten door hun veiligheidskundige kennis te verdiepen en zich verder in het adviseren en begeleiden van organisaties te bekwamen. 

Daarnaast is deze opleiding zeer geschikt voor leidinggevenden die leiding geven aan risicovolle processen en projecten.

Wat is het doel

Als middelbaar veiligheidskundige ben je als deskundige op het gebied van veiligheid actief als interne of externe adviseur, als toezichthouder tijdens het uitvoeren van risicovollere werkzaamheden, als gesprekspartner voor andere deskundigen en externe toezichthouders en kun je tevens de directie ondersteunen binnen het werkveld.

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van de opleiding MVK heb je een formeel aantoonbare veiligheidsdeskundigheid. Je leert de basis risico factoren herkennen en kan deze, vaak al tijdens de opleiding, direct toepassen in de praktijk.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte op, download de brochure of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Wat is de inhoud van de opleiding

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • inrichting van de (tijdelijke) werkplek;
 • machineveiligheid;
 • geluid, klimaat en trillingen;
 • fysieke belasting;
 • gevaarlijke stoffen;
 • elektrische veiligheid;
 • brandveiligheid en ATEX;
 • adviesvaardigheden;
 • Auditvaardigheden (VCA);
 • veiligheidspsychologie;
 • ongevallenonderzoek en bedrijfsnoodplannen;
 • RIE / TRA / V&G plannen.

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 15 personen

Incompany of open inschrijving

De MVK opleiding start meerdere keren per jaar, verspreid over heel Nederland. Ook is het mogelijk om de opleiding op zaterdag te volgen. Een intensieve opleiding met studie- en scriptiebegeleiding.

De opleiding is ook op maat te maken en af te stemmen op jouw wensen. Neem contact met ons op om de incompany mogelijkheden te bespreken.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

De MVK bevindt zich tussen de opleiding Basis Veiligheidskunde voor operationeel leidinggevenden en de opleiding Hoger Veiligheidskunde voor veiligheidsmanagers.


Hoe lang duurt de opleiding

Cursusduur: 14 lesdagen op een vaste lesdag per week gevolgd door een examen en scriptieverdediging. Per week verzorgen we één lesdag.

In de brochure vindt je meer informatie over studiebelasting, uitgebreide inhoud en benodigde vooropleiding.

Wat staat er op mijn certificaat

Als alle onderdelen met een voldoende zijn afgesloten en de deelnemer is bij meer dan 80% van het cursorisch onderwijs aanwezig geweest dan ontvangt de deelnemer een diploma “Middelbaar veiligheidskundige”.

Dit diploma wordt afgegeven namens Kader en geeft je de mogelijkheid om je als veiligheidskundige te laten certificeren bij de stichting Hobéon-SKO (Stichting voor de Certificatie van Vakbekwaamheid).

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.