Keuren valbeveiliging
Harnasgordels, karabijnhaken, lijnklemmen, mobiele ankerpunten, etc. keuren
Harnasgordels, karabijnhaken, lijnklemmen, mobiele ankerpunten, etc. keuren
Het keuren van valbeveiligingsmiddelen is wettelijk verplicht sinds 1998. Je kunt het keuren uitbesteden, maar je kunt het ook in eigen beheer uitvoeren. Ook in de VCA checklijst is de jaarlijkse keuringsplicht van valmiddelen in de vorm van PBM opgenomen.
Je wilt valbeveiligingsmiddelen keuren zoals harnasgordels, karabijnhaken, lijnklemmen, mobiele ankerpunten, valstopapparaten, etc. Dan is de halfdaagse cursus keuren valbeveiliging ideaal voor jou. Na het volgen van de cursus keuren valbeveiliging mag de keurmeester alle voorkomende valbeveiligingsmiddelen keuren voor zowel de eigen organisatie als voor derden. Het hebben van een technische vooropleiding is niet noodzakelijk.
Door deze training word je opgeleid als deskundige in de zin van nationale wetgeving (Arbobesluit). Het doel is dat je zelfstandig aan de slag kunt met periodieke keuringen.
Na afloop van de cursus ontvang je naast het uitgebreide cursusboek de noodzakelijke checklijsten in Word format, welke je zelf van eigen huisstijl kunt voorzien.
Na afloop van de cursus heb je meer kennis van:
Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op of neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.
Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.
Theorie:
Onderwerpen die tijdens de cursus keuren valbeveiliging worden behandeld zijn:
Ook wordt ingegaan op de rol van de externe keurmeester welke keuringen voor derden uitvoert.
Praktijk:
Je gaat aan de slag met het uitvoeren van cases, keuringen en metingen aan (deels) geprepareerde valbeveiligingsmiddelen. Dit vindt plaats onder begeleiding van een ervaren docent uit de praktijk.
Aantal deelnemers: maximaal 12 personen
Bij het organiseren van een incompany training heeft de docent vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie.
Vraag een offerte op voor meer informatie.
Je kunt je ook direct inschrijven voor een van de open inschrijvingen bij jou in de buurt. Bekijk de startdata in het cursusmenu. Zelf een open inschrijving organiseren bij jou op locatie? Ook dit behoord tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Kijk ook eens bij onze andere keuren en inspectie trainingen. Wellicht zien je we je snel bij een van onze opleidingen!
Cursusduur: 1 dagdeel
Deelnemers ontvangen een keurmeestercertificaat welke voldoet aan het arbeidsomstandighedenbesluit. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.