Keuren medische apparatuur - AAB Training & Opleiding

Keuren medische apparatuur

Keuren medische apparatuur NEN-EN-IEC 62353

Doelgroep cursus keuren medische apparatuur

Wil je medische elektrische apparatuur zoals elektrische ziekenhuisbedden keuren volgens NEN-EN-IEC 62353? Dan is de erkende en praktisch ingevulde cursus keuren medische apparatuur een goede keuze voor jou!

Doel

Dat elektrische arbeidsmiddelen moeten worden gekeurd volgens de norm NEN 3140 is over het algemeen bekend. Ook medische apparatuur, welke in medische ruimten valt onder de keuringsplicht moeten op regelmatige basis worden gekeurd. Hiervoor is de norm NEN-EN-IEC 62353:2008 opgezet. De formele naam van de norm is: Medische elektrische toestellen – Periodiek testen en testen na reparatie van medische elektrische toestellen.

Voor wat betreft de metingen heeft de NEN-EN-IEC 62353 grote overeenkomsten met de keuring volgens NEN 3140.

In de NEN-EN-IEC 62353 is medische apparatuur in een aantal categorieën opgedeeld. Deze categorieën hebben te maken met de wijze waarop medische apparatuur in contact staat met de patiënt.

Resultaat

Door het volgen van de NEN-EN-IEC 62353 keurmeester cursus voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Inhoud cursus keuren medische apparatuur

De cursus is opgedeeld in een theoriedeel en een praktijkdeel.

Theorie 

  • Theorie NEN-EN-IEC 62353 keurmeester cursus;
  • Relatie arbowetgeving, NEN-EN-IEC 62353 en NEN 3140;
  • Achtergronden van de productgroepen van medische apparatuur en de bijbehorende symbolen (B-type, F-type, BF-type en CF-type);
  • Theorie keuringen NEN-EN-IEC 62353; Keuringsbevoegdheid NEN-EN-IEC 62353;
  • Risico’s elektriciteit in het kader van NE-EN-IEC 62353 en NEN 3140;
  • Visuele inspectie van medische elektrische apparatuur;
  • Theorie metingen, grenswaarden en meetmethoden voor weerstand beschermingsleiding, isolatieweerstand, vervangende lekstroom, verschilstroom en patiënt lekstroom;
  • Administratieve afhandeling van keuringen volgens NEN-EN-IEC 62353.

Praktijk 

Uitvoeren van cases, keuringen en metingen aan medische apparatuur onder begeleiding van de docent. Tijdens het praktijkdeel kan gebruik worden gemaakt van uw eigen meetinstrument.

Incompany

Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen materialen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie.

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen

Tijdsduur cursus keuren medische apparatuur

Cursusduur: 1 dag.

Certificaat cursus keuren medische apparatuur

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist het keurmeestercertificaat keurmeester medische apparatuur met een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.

Inschrijven Offerte Meer