Keuren ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiligingsmiddelen, hijs- en hefmiddelen (combinatiecursus klimmaterieel) - AAB Training & Opleiding

Keuren ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiligingsmiddelen, hijs- en hefmiddelen (combinatiecursus klimmaterieel)

Keuren klimmaterieel

Combinatiecursus keuren klimmaterieel

Het keuren van klimmaterieel is wettelijk verplicht sinds 1998. De keuring kun je zelf uitvoeren of uitbesteden aan een externe partij. Na het volgen van deze cursus kun je zelf aan de slagen met het keuren van klimmaterieel. Je ontvang naast een uitgebreid cursusboek, de noodzakelijke checklisten. Deze cursus is bedoelt voor het keuren van ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiligingsmiddelen hijs- en hefmiddelen volgens de NEN 2484 en NEN 1004. 

Wie is de doelgroep

Wil je ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiligingsmiddelen, hijs- en hefmiddelen keuren? Dan is de erkende en praktisch ingevulde keurmeester combinatie cursus een goede keuze voor jou! Deze combi cursus klimmaterieel leidt keurmeesters op een praktische wijze op tot erkend keurmeester. Een technische vooropleiding is niet noodzakelijk. 

Wat is het doel

Het keuren van klimmaterieel, valbeveiligingsmiddelen en hijsmiddelen is een wettelijke verplichting sinds 1998. De keuringen kunnen in eigen beheer maar ook uitbesteed worden. Ook in de VCA checklijst is de jaarlijkse keuring van arbeidsmiddelen opgenomen. Deze training van leidt op tot voldoende onderricht persoon in het kader van de arbowet om zelfstandig keuringen aan deze middelen uit te voeren.

Welk resultaat bereik je

De cursisten van de keurmeester klimmaterieel cursus zijn na afloop bevoegd voor zowel het keuren van arbeidsmiddelen voor de eigen organisatie als het uitvoeren van keuringen voor derden als externe keurmeester. Een technische vooropleiding is niet noodzakelijk.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op, of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Wat is de inhoud van de cursus

Keuring van ladders, trappen, rolsteigers, hijs- hef- en valbeveiligingsmiddelen;

  • Keuringsbevoegdheid bij ladders, trappen en rolsteigers
  • De wettelijke achtergrond waarin de relatie tussen de arbowet, NEN 2484, NEN-EN 1004, EN 1147, NEN 341, EN 361, EN 363, etc wordt meegenomen
  • Typen ladders, trappen, rolsteigers, hijs-, hef- en valbeveiligingsmiddelen
  • Materiaalsoorten, kenmerken, constructief inzicht
  • Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de keurmeester
  • Uitvoeren keuringen aan klimmaterieel, valbeveiliging en hijsmiddelen
  • Praktisch toepassen van checklijsten voor het keuren van klimmaterieel, valbeveiliging en hijsmiddelen
  • Hoe voer je de administratieve afhandeling van inspecties aan klimmaterieel, valbeveiliging en hijsmiddelen op een juiste manier volgens de arbeidsomstandighedenwet en de in de VCA-checklist gestelde eisen uit

In de praktijk ga je aan de slag met het uitvoeren van cases, keuringen en metingen aan (deels) geprepareerd klimmaterieel onder begeleiding van de docent.

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen.

Incompany of open inschrijving

Zijn er meerdere medewerkers die deze training graag willen volgen? Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen materialen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie

Wil jij je liever aanmelden voor een open inschrijving bij jou in de buurt, bekijk dan de startdata in het cursusmenu. 

Wat zijn relevante cursussen of trainingen

Liever een dagdeel alleen keuren ladders, trappen en rolsteigers? Dan is de cursus keuren ladders, trappen en rolsteigers meer wat voor jou. 

Hoe lang duurt de cursus

cursusduur: 1 dag

Wat staat er op mijn certificaat

De geslaagde cursisten ontvangen een keurmeestercertificaat klimmaterieel, valbeveiliging en hijsmiddelen welke voldoet aan het arbeidsomstandighedenbesluit.


Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar. Wat houdt een adviesgeldigheid in?

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.