Keurmeester TCVT - AAB Training & Opleiding

Keurmeester TCVT

Opleiden tot Keurmeester TCVT voor medewerkers van (verticaal) transportbedrijven

Doelgroep opleiding keurmeester TCVT

De cursus keurmeester TCVT is bedoeld voor medewerkers van (verticaal) transportbedrijven en technische onderhoudsbedrijven. Het is belangrijk dat u denkt en werkt op minimaal mbo-niveau.

Doel

Veilig verticaal transport is alleen mogelijk met veilig en goed functionerend hijs- en hefgereedschap. Daarom moet dit gereedschap regelmatig getoetst worden aan de eisen van de Machinerichtlijn en Arbeidsomstandighedenwet. Met de opleiding Keurmeester TCVT kunnen (verticaal) transportbedrijven medewerkers opleiden tot keurmeester. Als keurmeester TCVT bent u gecertificeerd en hoeft u de keuringen niet uit te besteden aan een externe certificerende instelling.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Inhoud opleiding Keurmeester TCVT 

Als keurmeester gaat u uiteenlopende hef- en hijsgereedschap keuren. Van kettingwerk, klemmen en kabels tot vijzels, hefkussens, loopkatten en takels. U leert aan welke eisen dit hef- en hijsgereedschap moet voldoen. U past verschillende keuringsmethoden toe, zoals visuale controle, metingen en functionele beproeving. Hierbij baseert u zich op uw bevindingen, op gebruikerservaringen en fabrieksspecificaties. Daarnaast leert u hoe u een keuringsrapport opstelt en over de resultaten communiceert met belanghebbenden. Al bent u in dienst bij uw opdrachtgever, u opereert zelfstandig en onafhankelijk. Het doel is een zorgvuldige en betrouwbare keuring. Op basis van deze keuring verstrekt u een certificaat van de meet- en/of beproevingsgegevens.

Incompany

Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen materialen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie.

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 8 personen

Tijdsduur opleiding Keurmeester TCVT

Cursusduur: 8 dagen

Certificaat opleiding Keurmeester TCVT

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist het TCVT Persoon certificaat Keurmeester Hijs- en hefgereedschap.

Inschrijven Offerte Meer