Keurmeester hijsgereedschappen TCVT - AAB Training & Opleiding

Keurmeester hijsgereedschappen TCVT

Opleiden tot Keurmeester TCVT voor medewerkers van (verticaal) transportbedrijven

Opleiding Keurmeester hijsgereedschappen TCVT

Een keurmeester is van onschatbare waarde om op een veilige en verantwoorde manier verticale lasten te kunnen hijsen. Hijsgereedschap dat niet aan de geldende normen voldoet, kan bij gebruik veel schade veroorzaken. 

Als keurmeester ben jij verantwoordelijk voor de visuele controle, metingen en functionele beproeving van hijs- en hefgereedschappen. Denk aan kettingwerken, klemmen, kabels, vijzels, takels, of hefkussens. 

De 6-daagse opleiding en het examen leren je om als volwaardig keurmeester aan de slag te gaan. In de opleiding leer je alles over de wettelijke eisen, afkeurnormen en ontvang je praktische tips voor het examen.

Wie is de doelgroep

De opleiding TCVT W1-02 Keurmeester hijs- en hefgereedschappen is bedoelt voor jou als je als keurmeester aan de slag wilt gaan. De doelgroep zijn medewerkers van (verticaal) transportbedrijven en technische onderhoudsbedrijven. Het is belangrijk dat je denkt en werkt op minimaal mbo-niveau.

Wat is het doel

Veilig verticaal transport is alleen mogelijk met veilig en goed functionerend hijs- en hefgereedschap. Daarom moet dit gereedschap regelmatig getoetst worden aan de eisen van de Machinerichtlijn en Arbeidsomstandighedenwet. Met de opleiding Keurmeester TCVT kunnen (verticaal) transportbedrijven medewerkers opleiden tot keurmeester. Als keurmeester TCVT ben je gecertificeerd en hoef je de keuringen niet uit te besteden aan een externe certificerende instelling.

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van de opleiding en het met voldoende afleggen van het examen ben je in staat keuringen op de juiste manier uit te voeren en zorg je ervoor dat jij en je collega's veilig aan het werk kunnen.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op, of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Wat is de inhoud van de opleiding

Als keurmeester ga je uiteenlopende hef- en hijsgereedschap keuren. Van kettingwerk, klemmen en kabels tot vijzels, hefkussens, loopkatten en takels. 

  • Je leert aan welke eisen dit hef- en hijsgereedschap moet voldoen. 
  • Je past verschillende keuringsmethoden toe, zoals visuele controle, metingen en functionele beproeving. 
  • Jij baseert je bevindingen op gebruikerservaringen en fabrieksspecificaties. 
  • Je leert hoe je een keuringsrapport opstelt en over de resultaten communiceert met belanghebbenden. 

Al bent je in dienst bij jouw opdrachtgever, je opereert zelfstandig en onafhankelijk. Het doel is een zorgvuldige en betrouwbare keuring. Op basis van deze keuring verstrek je een certificaat van de meet- en/of beproevingsgegevens.

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 8 personen

Incompany of open inschrijving

De opleiding keurmeester TCVT wordt op locatie in Ede gegeven. Hier is voldoende en opdrachtgeveronafhankelijk hijs- en hefgereedschap beschikbaar. Vraag een offerte op voor meer informatie. 

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Kijk ook eens bij onze andere Keurmeester trainingen, zoals keuren autolaadkraan, keuren hijsmiddelen of keuren ladders, trappen en rolsteigers


Hoe lang duurt de opleiding

Opleidingsduur: 6 dagen (exclusief examen)

Wat staat er op mijn certificaat

Na het met voldoende afleggen van het examen, ontvang je een TCVT Persoonscertificaat Keurmeester Hijs- en Hefgereedschap. 

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.