Keuren ladders, trappen en rolsteigers - AAB Training & Opleiding

Keuren ladders, trappen en rolsteigers

Opleiding tot keurmeester voor ladders, trappen en rolsteigers

Doelgroep cursus keuren ladders, trappen en rolsteigers

De cursus keuren ladders, trappen en rolsteigers is bedoeld voor technische medewerkers die worden ingezet als keurmeester voor ladders, trappen en rolsteigers. Een technische vooropleiding is niet noodzakelijk.

Doel

Het keuren van klimmaterieel als ladders, trappen en rolsteigers is een wettelijke verplichting sinds 1998. De keuringen kunnen in eigen beheer maar ook uitbesteed worden. Ook in de VCA-checklist is de jaarlijkse keuringsplicht van ladders, trappen en rolsteigers opgenomen. Deze training leidt op tot voldoende onderricht persoon conform de Arbowet om zelfstandig keuringen aan uit te voeren.

Resultaat

Na het volgen van deze training is de keurmeester bevoegd voor zowel het keuren van de arbeidsmiddelen voor de eigen organisatie als het uitvoeren van keuringen voor derden.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Inhoud cursus keuren ladders, trappen en rolsteigers

De opleiding is opgebouwd uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens de behandeling van de theorie komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • keuringen van ladders, trappen en rolsteigers;
  • keuringsbevoegdheid;
  • wetgeving: Arbowet, NEN 2484, NEN-EN 1004 en de EN 1147;
  • typen ladders, trappen en rolsteigers;
  • materiaalsoorten en kenmerken, constructief inzicht;
  • uitvoeren keuringen;
  • toepassen van checklijsten voor het keuren;
  • administratieve afhandeling van inspecties.

Ook wordt ingegaan op de rol van de externe keurmeester welke keuringen voor derden uitvoert.

In het praktijkgedeelte worden voorhanden zijnde ladders, trappen en rolsteigers gekeurd door de aspirant keurmeesters, onder toezicht van de docent.

Incompany

Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen materialen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie.

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen

Combi cursus keuren klimmaterieel

Liever een training waarbij je ook direct valbeveiliging, hijs- en hefmiddelen leert keuren? Dan is de cursus keuren klimmaterieel wat voor jou.

Tijdsduur cursus keuren ladders, trappen en rolsteigers

Cursusduur: 1 dagdeel

Certificaat cursus keuren ladders, trappen en rolsteigers

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.

Inschrijven Offerte Meer