Keuren hijsmiddelen - AAB Training & Opleiding

Keuren hijsmiddelen

Hijs- en hefmiddelen keuren zoals kettingwerk, kabels, lijnklemmen, etc.

Doelgroep keuren hijs- en hefmiddelen

Je wilt Hijsmiddelen en hefmiddelen keuren zoals kettingwerk, kabels, lijnklemmen, hijsklemmen vijzels, grijpers, hydraulische werkplaatskranen, etc. Dan is de halfdaagse cursus keuren hijsmiddelen ideaal voor jou. Na het volgen van de cursus keuren hijs- en hefmiddelen mag de keurmeester alle voorkomende hijsmiddelen en hefmiddelen keuren voor zowel de eigen organisatie als voor derden. Het betreft hijs en hefmiddelen “onder de haak”.

Doel

Sinds de invoering van de Arbowet is het periodiek keuren van hijsmiddelen, hefmiddelen en valbeveiligingsmiddelen verplicht. Ook de VCA checklist eist deze jaarlijkse keuring van hijsmiddelen, hefmiddelen en valbeveiligingsmiddelen. De keuringen kunnen worden uitbesteed, maar mogen ook intern worden uitgevoerd door een deskundige.

Resultaat

Met deze training worden medewerkers opgeleid tot deskundige in de zin van nationale wetgeving (Arbobesluit). Opgeleide keurmeesters kunnen zowel voor de eigen organisatie als voor derden keuren.

Extra

Na afloop van de cursus ontvangen alle deelnemers het EKH boek Bedrijfsvoering hijs- en hefgereedschap.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Inhoud keuren hijs- en hefmiddelen

De training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Onderwerpen die in de theorie behandeld worden:

  • waarom, wanneer en door wie keuren;
  • achtergronden keuringen;
  • wetgeving, Arbowet en productaansprakelijkheid;
  • normen NEN 818, NEN-EN 1492, NEN-EN 964, etc.;
  • typen hijs- en hefmiddelen
  • materiaalsoorten;
  • constructief inzicht;
  • uitvoeren keuringen;
  • toepassing checklijsten;
  • administratieve afhandeling van inspecties.

In het praktijkgedeelte worden voorhanden zijnde hijsmiddelen, hefmiddelen gekeurd door de aspirant keurmeesters, onder toezicht van de docent. Ook wordt ingegaan op de rol van de externe keurmeester welke keuringen voor derden uitvoert.

Incompany

Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen materialen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen

Tijdsduur keuren hijs- en hefmiddelen

Cursusduur: 1 dagdeel

Certificaat keuren hijs- en hefmiddelen

Deelnemers ontvangen een keurmeestercertificaat welke voldoet aan het arbeidsomstandighedenbesluit. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.

Inschrijven Offerte Meer