Keuren grondverzetmachines - AAB Training & Opleiding

Keuren grondverzetmachines

Keuringen aan grondverzetmachines zoals shovels, minigravers en kranen

Cursus keuren grondverzetmachines

Het keuren van grondverzetmachines is wettelijk verplicht sinds 1998. Keuringen kunnen in eigen beheer uitgevoerd worden, maar ook worden uitbesteed. Met deze cursus ben je in staat zelf keuringen uit te voeren en bijvoorbeeld te voldoen aan de VCA checklist waar de jaarlijkse keuringsplicht van grondverzetmachines is opgenomen.

Wie is de doelgroep

De opleiding keuren grondverzetmachine, is bedoeld voor personen die als interne of externe keurmeester keuringen aan grondverzetmachines zoals shovels, minigravers en kranen gaan uitvoeren.

Wat is het doel

Sinds de invoering van de Arbowet is het periodiek keuren van grondverzetmachines verplicht. Ook de VCA checklist eist deze jaarlijkse keuring van deze machines. De keuringen kunnen worden uitbesteed, maar mogen ook intern worden uitgevoerd door een ter zake deskundige. Middels deze cursus worden medewerkers opgeleid om op de juiste wijze keuringen aan grondverzetmachines uit te voeren en keuringscriteria toe te passen, als deskundige in de zin van nationale wetgeving (Arbobesluit).\

Welk resultaat bereik je

Na afloop heb je kennis over het keuren van de volgende grondverzetmachines:

 • Grondverzetmachines
 • Shovels
 • Kranen
 • Minigravers
 • Verreikers
 • Etc

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op, download de brochure, of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Wat is de inhoud van de cursus

Theorie en praktijk. In de cursus wordt zowel aandacht besteed aan theoretische achtergronden bij het keuren alsmede het in de praktijk toepassen van de keuringscriteria bij voorhanden zijnde grondverzetmachines. Deze worden gekeurd door de aspirant keurmeesters, onder toezicht van de docent. Separaat worden na de cursus de benodigde checklisten verzorgd om in de praktijk te kunnen gebruiken voor de keuringen.

Onderwerpen die in de training aan de orde komen, zijn:

 • achtergronden van de Machinerichtlijn (CE-markering) bij grondverzetmachine;
 • richtlijn arbeidsmiddelen (Arbobesluit, hoofdstuk 7);
 • wegenverkeerswet voor grondverzetmachines;
 • Arbowet en productaansprakelijkheid t.a.v. grondverzetmachines;
 • onafhankelijkheid van de keurmeester grondverzetmachines;
 • materieelbeheersysteem grondverzetmachines;
 • noodzakelijke aanpassingen aan grondverzetmachines;
 • noodvoorzieningen, aanbrengen van waarschuwingsvoorschriften op grondverzetmachines;
 • inspecteren van grondverzetmachines;
 • rapportage van uitgevoerde keuringen aan grondverzetmachines.

Hoeveel deelnemers in een groep 

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen

Incompany of open inschrijving

Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen materialen aan de slag kunnen. Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie. Vraag een offerte op voor meer informatie. 

We kunnen ons voorstellen dat je als kleine organisatie niet zelf een hele groep vol krijgt. Daarom bieden we deze cursus ook via de open inschrijving aan. Als bijkomend voordeel leer je ook nog van deelnemers uit andere organisaties hoe het daar aan toe gaat. Bekijk de startdata in het cursusmenu of schrijf je direct in.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Kijk ook eens bij de andere keuren en inspectie cursussen, zoals keuren hijsmiddelen, keuren klimmaterieel of keuren heftrucks.

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 1 dag

Wat staat er op mijn certificaat 

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van drie jaar.

De cursusdag wordt afgesloten met een praktijktoets.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.