HACCP Cursus - AAB Training & Opleiding

HACCP Cursus

Kennis verkrijgen van voedselveiligheid, richtlijnen HACCP en de wettelijke aspecten

Een praktische HACCP Cursus waarin alle richtlijnen HACCP worden behandeld. Het is van groot belang dat u voorkomt dat voedingsmiddelen, maar ook grondstoffen of hulpstoffen, besmet raken door onwetendheid of gebrek aan kennis. Met deze eendaagse cursus HACCP heeft u in korte tijd een goede kennis van voedselveiligheid, de richtlijnen HACCP en de wettelijke aspecten.

Doelgroep cursus HACCP

De HACCP cursus is bestemd voor iedereen die met voedingsmiddelen in aanraking komt. U kunt hierbij onder andere denken productiemedewerkers, cateringmedewerkers, kantinemedewerkers, HACCP teamleden en middenmanagement.

Doel

Na het volgen van de HACCP cursus voldoet u aan de basiseis van ieder voedselveiligheidssysteem en de hygiënecode. U bent zicht bewust van de risico`s van voedselveiligheid en hygiene ten einde een optimaal kwaliteitsniveau te waarborgen.

Resultaat

Na het met succes afronden van de HACCP cursus voedselveiligheid beschikt u over een goede kennis van voedselveiligheid, de richtlijnen HACCP en de wettelijke aspecten. U bent zich bewust van de risico’s van voedselveiligheid en hygiëne om zo een optimaal kwaliteitsniveau te waarborgen.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Inhoud cursus HACCP

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Het belang van voedselveiligheid
  • Achtergronden HACCP en wet- en regelgeving
  • Besmettingsbronnen van voedingsmiddelen (fysisch, chemisch, microbiologisch, allergenen)
  • HACCP methode
  • Basisvoorwaarden, o.a.
  • Persoonlijke hygiëne
  • Ongedierte
  • Inrichting van ruimten
  • Procescontrole
  • Temperatuurcontrole
  • Inkoop, ontvangst, opslag van producten
  • Praktijkoefeningen, cases en oefenvragen

Deelnemers cursus HACCP

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen

Tijdsduur cursus HACCP

Cursusduur: 1 dag

Certificaat cursus HACCP

Na deelname aan de cursus ontvangt de deelnemer een persoonlijk certificaat.

Inschrijven Offerte Meer