HACCP  - AAB Training & Opleiding

HACCP

Voedselveiligheid, richtlijnen HACCP (risico inventarisatie voor voedingsmiddelen) en de wettelijke aspecten

Cursus HACCP

Een praktische HACCP Cursus waarin alle richtlijnen HACCP worden behandeld. Het is van groot belang dat je voorkomt dat voedingsmiddelen, maar ook grondstoffen of hulpstoffen, besmet raken door onwetendheid of gebrek aan kennis. Met deze eendaagse cursus HACCP heb je in korte tijd een goede kennis van voedselveiligheid, de richtlijnen HACCP en de wettelijke aspecten.

Wie is de doelgroep

De HACCP cursus is bestemd voor iedereen die met voedingsmiddelen in aanraking komt. Je kunt hierbij onder andere denken productiemedewerkers, cateringmedewerkers, kantinemedewerkers, HACCP teamleden en middenmanagement.

Wat is het doel

Na het volgen van de HACCP cursus voldoe je aan de basiseis van ieder voedselveiligheidssysteem en de hygiënecode. Je bent je bewust van de risico`s van voedselveiligheid en hygiëne ten einde een optimaal kwaliteitsniveau te waarborgen.

Welk resultaat bereik je

Na het met succes afronden van de HACCP cursus voedselveiligheid beschik je over een goede kennis van voedselveiligheid, de richtlijnen HACCP en de wettelijke aspecten. Je bent jebewust van de risico’s van voedselveiligheid en hygiëne om zo een optimaal kwaliteitsniveau te waarborgen.

Wil je meer informatie?

Neem voor meer informatie contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Inhoud cursus HACCP

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Het belang van voedselveiligheid
  • Achtergronden HACCP en wet- en regelgeving
  • Besmettingsbronnen van voedingsmiddelen (fysisch, chemisch, microbiologisch, allergenen)
  • HACCP methode
  • Basisvoorwaarden, o.a.
  • Persoonlijke hygiëne
  • Ongedierte
  • Inrichting van ruimten
  • Reiniging en desinfectie
  • Procescontrole
  • Temperatuurcontrole
  • Inkoop, ontvangst, opslag van producten
  • Voedselfraude

Deelnemers cursus HACCP

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen

Incompany of open inschrijving

Als je organisatie zich bezig houdt met de productie, verwerking of distributie van levensmiddelen, zorg dan dat je voldoet aan de verplichtingen vanuit de Warenwet en organiseer een incompany training voor je medewerkers. Vraag een offerte op voor de mogelijkheden. 

Deze cursus is ook te volgen via de open inschrijving. Bekijk de startdata in het cursusmenu.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Kijk ook eens bij andere branche gerelateerde trainingen zoals interne auditor voor de levensmiddelenindustrie.

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 1 dag

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de deelnemer een persoonlijk certificaat.

Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.