HACCP  - AAB Training & Opleiding

HACCP

Voedselveiligheid, richtlijnen HACCP (risico inventarisatie voor voedingsmiddelen) en de wettelijke aspecten

Cursus HACCP

Een praktische HACCP Cursus waarin alle richtlijnen HACCP worden behandeld. Het is van groot belang dat u voorkomt dat voedingsmiddelen, maar ook grondstoffen of hulpstoffen, besmet raken door onwetendheid of gebrek aan kennis. Met deze eendaagse cursus HACCP heeft u in korte tijd een goede kennis van voedselveiligheid, de richtlijnen HACCP en de wettelijke aspecten.

Doelgroep cursus HACCP

De HACCP cursus is bestemd voor iedereen die met voedingsmiddelen in aanraking komt. U kunt hierbij onder andere denken productiemedewerkers, cateringmedewerkers, kantinemedewerkers, HACCP teamleden en middenmanagement.

Doel

Na het volgen van de HACCP cursus voldoet u aan de basiseis van ieder voedselveiligheidssysteem en de hygiënecode. U bent zicht bewust van de risico`s van voedselveiligheid en hygiëne ten einde een optimaal kwaliteitsniveau te waarborgen.

Resultaat

Na het met succes afronden van de HACCP cursus voedselveiligheid beschikt u over een goede kennis van voedselveiligheid, de richtlijnen HACCP en de wettelijke aspecten. U bent zich bewust van de risico’s van voedselveiligheid en hygiëne om zo een optimaal kwaliteitsniveau te waarborgen.

Incompany

Als je organisatie zich bezig houdt met de productie, verwerking of distributie van levensmiddelen, zorg dan dat je voldoet aan de verplichtingen vanuit de Warenwet en organiseer een incompany training voor je medewerkers. 

Vraag een offerteop voor de mogelijkheden. 

Inhoud cursus HACCP

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Het belang van voedselveiligheid
  • Achtergronden HACCP en wet- en regelgeving
  • Besmettingsbronnen van voedingsmiddelen (fysisch, chemisch, microbiologisch, allergenen)
  • HACCP methode
  • Basisvoorwaarden, o.a.
  • Persoonlijke hygiëne
  • Ongedierte
  • Inrichting van ruimten
  • Procescontrole
  • Temperatuurcontrole
  • Inkoop, ontvangst, opslag van producten
  • Praktijkoefeningen, cases en oefenvragen

Deelnemers cursus HACCP

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen

Tijdsduur cursus HACCP

Cursusduur: 1 dag

Certificaat cursus HACCP

Na deelname aan de cursus ontvangt de deelnemer een persoonlijk certificaat.

Offerte Meer