Medewerker begraafplaats - AAB Training & Opleiding

Medewerker begraafplaats

Werkzaam zijn of toezicht houden bij het delven van graven

Cursus medewerker begraafplaats

Als medewerker begraafplaats maak je een graf klaar voor de begrafenis en maak je het na de begrafenisceremonie weer dicht. Je delft graven, maakt ze weer dicht, onderhoud de groenvoorzieningen, ruimt graven, verwijderd of plaatst grafmonumenten of assisteert bij deze werkzaamheden. Een beroep met een hoge emotionele lading. Naast de werkzaamheden die je verricht kom je ook in contact met bezoekers van plechtigheden en de begraafplaats.

Het is belangrijk dat je accuraat en nauwkeurig kunt werken. In deze cursus leer je meer over het vak van de medewerker begraafplaats. 

Wie is de doelgroep

De cursus medewerker begraafplaats is bedoeld voor werknemers, die werkzaam zijn of toezicht houden bij het delven van graven.

Als medewerker begraafplaats heb je geen beroepsopleiding nodig, vaak moet je wel een training of cursus volgen om voldoende kennis en vaardigheden te hebben. De cursus medewerker begraafplaats helpt je op weg.

Wat is het doel

De deelnemers worden opgeleid om op een veilige en verantwoorde wijze te werken bij grafdelving. Tevens staat het onderwerp “ergonomisch verantwoord werken” centraal in deze cursus.

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van deze training hebben de deelnemers kennis van de huidige wet- en regelgeving en kunnen zij hun werkzaamheden op een veilig en respectvolle manier uitvoeren.

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte op om de mogelijkheden te bespreken, of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Wat is de inhoud van de cursus

In deze training komen, verdeeld over een theorie- en een praktijkgedeelte, de volgende onderwerpen aan de orde:

 • welke risico’s zijn er, hoe te voorkomen?
 • afzetten van werkterrein, kan of moet dat?
 • hoe en met wie werk je en waar sta je?
 • waar moet je op letten bij het graven van een graf?
 • verplaatsen bekisting op een veilige en verantwoorde wijze;
 • afwerking randen;
 • achterlaten gegraven graf;
 • wat te doen met de vrijgekomen grond?
 • welke machine gebruik ik?
 • voor- en nadelen ten opzichte van andere grafdelfmachines;
 • veilig werken met of in de buurt van de grafdelfmachine;
 • bedieningsinstructie grafdelfmachine;
 • ergonomisch werken;
 • pbm’s.

Let op: in deze training leer je niet hoe je een grafdelfmachine moet bedienen en onderhouden. Wil je leren hier meer over leren, volg dan de cursus 'Veilig werken met een grafdelfmachine'

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 8 personen

Incompany of open inschrijving

Zijn er meerdere medewerkers die behoefte hebben aan de cursus medewerker begraafplaats, geef deze training dan incompany. Je medewerkers gaan  direct in de praktijk met eigen materialen aan de slag kunnen en bezoeken een aantal begraafplaatsen in eigen beheer. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de eigen praktijk kunnen toetsen. Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie. Vraag een offerte op voor meer informatie. 

Je kunt je ook direct aanmelden voor een open inschrijving bij je in de buurt. Bekijk de startdata in het cursusmenu en schrijf je direct in. 

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Een stapje verder is de cursus beheer begraafplaatsen. Je bezoekt een aantal begraafplaatsen en naast de voorbereiding en het begeleiden van aanleg- en onderhoudswerkzaamheden staat het verstrekken van informatie en begeleiden van derden (zoals begrafenisondernemer en nabestaanden) centraal.

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 1 dag

Cursusduur herhaling: 1 dag

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van drie jaar.

Wat houdt een adviesgeldigheid in?

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.