NEN 3140 - Keuren elektrische arbeidsmiddelen - herhaling - AAB Training & Opleiding

NEN 3140 - Keuren elektrische arbeidsmiddelen - herhaling

Bedoeld voor keurmeesters die al enkele jaren actief zijn

Cursus Keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 - herhaling

Om elektrische arbeidsmiddelen veilig te kunnen gebruiken schrijft de NEN 3140 een periodieke inspectie voor. De personen die aan de elektrische installaties werken moeten geïnstrueerd zijn omtrent veiligheid. Om je kennis up-to-date te houden is het verstandig eens in de zoveel tijd een herhalingscursus te volgen.

Wie is de doelgroep

De herhalingscursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 is bedoeld voor keurmeesters welke al enkele jaren actief zijn als keurmeester en in het bezit zijn van een certificaat Keuren elektrische arbeidsmiddelen - NEN 3140. 

Keurmeesters zijn na afloop bevoegd voor zowel het NEN 3140 keuren van de arbeidsmiddelen, elektrische handgereedschappen en elektrische driefasenmachines voor de eigen organisatie als het uitvoeren van keuringen voor derden.

Wat is het doel

Een herhalingscursus is geen wettelijke verplichting. Toch geven we bij AAB een adviesgeldigheidsduur aan op het certificaat. Wat houdt een adviesgeldigheid in? Een herhaling wordt vaak ingepland omdat dit vanuit een intern kwaliteitssysteem wordt vereist. Ook lopen keurmeesters vaak tegen enkele praktische problemen aan. Met de herhalingstrainingen komen we tegemoet aan deelnemers die na enige tijd een opfris wensen of voor wie het verplicht wordt gesteld vanuit de werkgever.

Welk resultaat bereik je

Door het volgen van de NEN 3140 keurmeester herhalingscursus voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op of neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Wat is de inhoud van de cursus

De cursus is opgedeeld in een theoriedeel en een praktijkdeel.

Theorie

  • Herhaling theorie keuringen
  • Herhaling visuele inspectie van elektrische handgereedschappen en vast opgestelde machines
  • Herhaling metingen, grenswaarden en meetmethoden

Belangrijk onderdeel van de herhalingscursus zijn:

  • Ervaringen van de cursisten tijdens het uitvoeren van de keuringen
  • Metingen aan apparatuur met afwijkende lekstroomwaarden (ontstoringscondensatoren)

Praktijk

Uitvoeren van cases, keuringen en metingen aan (deels) geprepareerde arbeidsmiddelen onder begeleiding van de docent. Tijdens het praktijkdeel wordt onder andere gebruik gemaakt van de EazyPAT, EazyPAT 3140 usb, EazyPAT XE, MultiPAT, MultiPAT 3140, MultiPAT XE en SafetyPAT 3140 van Nieaf-Smitt, de Metrel GammaGT, Metrel DeltaGT, Metrel SigmaGT, de Fluke 6200 en Fluke 6500 en de Metratester 5 en Secutest SII van Gossen Metrawatt.

Hoeveel deelnemers in een groep

De groepen van deze opleiding bestaan uit maximaal 12 personen. Op deze manier is de interactie tussen de verschillende deelnemers optimaal en is er genoeg tijd en persoonlijke aandacht voor iedereen.

Incompany of open inschrijving

Volg een van de open inschrijvingen bij jou in de buurt. Bekijk de startdata in het cursusmenu of schrijf je direct in

Wil je liever een incompany cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 organiseren? De voordelen van een incompany organiseren is dat de cursus specifiek toegespitst kan worden op de werkzaamheden binnen de organisatie. De docent zal van te voren contact opnemen om knelpunten en vragen door te nemen. Voor meer informatie kun je uiteraard contact opnemen of een offerte aanvragen.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

De cursus voor gevorderden is opgezet voor keurmeesters die zich verder willen verdiepen in het vak. 

Hoe lang duurt de cursus

De cursus duurt 0,5 dag lesstofbehandeling, inclusief practicum.

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvang je een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.