Basis Veiligheidskunde (BVK) - AAB Training & Opleiding

Basis Veiligheidskunde (BVK)

Een praktijkgerichte opleiding waarin alle aspecten van veiligheidsrisico's worden behandeld

Doelgroep Basis Veiligheidskunde (BVK)

De opleiding Basis Veiligheidskunde is geschikt voor iedereen die zich bezig houdt met coördinerende, adviserende of ondersteunende werkzaamheden op het gebied van veiligheid. De benodigde vooropleiding is minimaal mbo denk- of werkniveau en een geldig VOL-VCA diploma.

Doel

AAB Training & Opleiding biedt een praktijkgerichte opleiding Basis Veiligheidskunde - BVK waarin alle aspecten van veiligheidsrisico's worden behandeld. Na het volgen van onze opleiding BVK ben je in staat om de directie en de organisatie te ondersteunen en invulling te geven aan het veiligheidsbeleid van jouw organisatie.

Resultaat

Als Basis veiligheidskundige ben je de schakel op het gebied van veiligheid. Je bent op de hoogte van de wet- en regelgeving, weet hoe je Veiligheid & Gezondheidsplannen en Taak-Risico-Analyses opstelt en weet hoe je een RI&E maakt.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Inhoud 

Onze betrokken en deskundige docenten hebben aantoonbare praktijkervaring opgedaan met de onderwerpen van bespreking.
De volgende onderwerpen staan centraal in onze opleiding BVK:

  • Introductie opleiding & wet- en regelgeving;
  • Gevaarlijke stoffen;
  • Tijdelijke werkplekken, V&G plannen & TRA opstellen;
  • Elektrische veiligheid;
  • VCA managementsysteem, RI&E en presentatie Toolbox;
  • Persoonlijke en Omgevingsveiligheid.

De opgedane kennis en vaardigheden worden tijdens de opleiding getoetst door middel van het uitvoeren van individuele- en groepsopdrachten. Tevens worden er vier Safety Games gemaakt die met een voldoende of onvoldoende worden beoordeeld.

De opleiding Basis Veiligheidskunde bevindt zich tussen de cursus VGM coördinator/Preventiemedewerker en de opleiding Middelbare Veiligheidskunde.

Incompany

Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen casussen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie.

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen

Tijdsduur Basis Veiligheidskunde

Cursusduur: 6 dagen

Diploma Basis Veiligheidskunde

Na positieve afronding van de opleiding, Safetey Games en als je meer dan 80% aanwezig bent geweest, ontvang je het diploma Basis Veiligheidskundige.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.