Geluid meten voor handhavers en BOA's - AAB Training & Opleiding

Geluid meten voor handhavers en BOA's

Voor medewerkers in de openbare ruimte, zoals BOA's

Cursus geluid meten

Tijdens de eendaagse cursus geluid meten wordt ingegaan op verschillende zaken, zoals vergunningen bij evenementen, het activiteitenbesluit en het omgaan met een geluidmeter. Praktisch wordt gekeken naar waar je moet meten, hoe lang je moet meten en hoe je de resultaten goed kunt rapporteren.

Wie is de doelgroep

De cursus geluid meten is bedoeld voor alle handhavers, BOA’s en andere medewerkers van de gemeentelijke organisatie of regionale diensten die betrokken zijn bij geluidmetingen in het kader van handhaving en evenementen.

De cursus wordt gegeven op MBO-denkniveau. Er zijn geen specifieke vooropleidingen nodig.

Wat is het doel

Het doel van de cursus is jou goed voorbereid op pad te laten gaan als je geluid gaat meten, zodat je terugkomt met correcte rapportages.

Welk resultaat bereik je

Na deze cursus ben je in staan om volgens delen van het Activiteitenbesluit en/of de eigen vergunningen, betrouwbare geluidmetingen uit te voeren en te rapporteren.

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte op om de mogelijkheden te bespreken, of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Wat is de inhoud van de cursus

In deze cursus krijg je op onderhoudende wijze uitleg over die delen van de geluidtheorie die je nodig hebt om zelfstandig jouw werk uit te voeren en ook te weten hoe je kunt meten onder lastige omstandigheden. Hierbij hoort ook de bediening van een meter, het rapporteren en het omgaan met ongewenste stoorgeluiden.

Het programma is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • kennisoverdracht;
  • praktische oefeningen;
  • omgaan met ongewenst stoorgeluid;
  • rapportage en het verminderen van meetonzekerheid.

Het correct en zelfstandig kunnen meten van muzieklawaai in de aanwezigheid van ongewenste stoorgeluiden vormt de toetsing van deze praktijkcursus.

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 15 personen

Incompany of open inschrijving

Zijn er meerdere medewerkers die behoefte hebben aan de cursus geluid meten, geef deze training dan incompany. Je medewerkers gaan  direct in de praktijk met eigen materialen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de eigen praktijk kunnen toetsen. Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie. Vraag een offerte op voor meer informatie. 

Je kunt je ook direct aanmelden voor een open inschrijving bij je in de buurt. Bekijk de startdata in het cursusmenu en schrijf je direct in. 

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Ga je op pad na een melding van geluidsoverlast dan kun je te maken krijgen met (boze) burgers. Sta sterk in je schoenen met behulp van handvatten die je leert tijdens de training omgevingsgericht handelen

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 1 dag 

Cursusduur herhaling: 1 dag

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan deze cursus ontvangt de deelnemer een persoonlijk, gespecificeerd certificaat van deelname met een adviesgeldigheid van vijf jaar.

Wat houdt een adviesgeldigheid in?

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.