Veilig werken langs de weg - 96b (leidinggevenden) - AAB Training & Opleiding

Veilig werken langs de weg - 96b (leidinggevenden)

De controle, het bestek, de uitvoering en regelgeving met betrekking tot wegafzettingen

Cursus veilig werken langs de weg - CROW 96b (leidinggevenden)

Onder leiding van een medewerker worden de werkzaamheden langs de weg uitgevoerd. Waar let je op als leidinggevende? Welke richtlijnen moet je aanhouden? Waar kun jij je mensen op aansturen? Dit en meer leer je in de cursus veilig werken langs de weg voor leidinggevenden.

Wie is de doelgroep

De cursus veilig werken langs de weg - CROW 96b (leidinggevenden) is bedoeld voor jou als leidinggevende die in het dagelijks werk te maken heeft met de controle, het bestek, de uitvoering en regelgeving met betrekking tot wegafzettingen.

Wat is het doel

Herhalingsdag voor maatregelen (leidinggevenden) bij werken in uitvoering op niet-autosnelwegen en wegen binnen de bebouwde kom. De nieuwe CROW-publicaties ‘Werk in Uitvoering’ zijn aangepast aan de veranderende praktijk.

De benodigde maatregelen en voorzieningen bij werken moeten gericht zijn op:

 • realiseren van goede arbeidsomstandigheden;
 • bevorderen van de verkeersveiligheid voor weggebruikers;
 • beperken van verkeershinder en voorkomen van files.

Hiermee voldoen werkgever en deelnemers aan de door de Arbowet en de Inspectie SZW gestelde eisen van het geven van voldoende instructie en de aantoonbaarheid daarvan.

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via info@aabgroep.nl of 0341-499744

Startdata

Het programma

In de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • theoretische en praktische benadering van de publicatie CROW 96b;
 • beschrijving voorbereidingsproces;
 • plaats van het werk met aandacht voor kortdurend werk;
 • rijdende afzettingen;
 • werken op fiets en voetpaden;
 • werken op kruispunten en rotondes;
 • gewijzigde snelheidsregimes bij werken aan de weg;
 • wegbeheerderschap en mandatering;
 • bestekken en afspraken met overige bedrijven;
 • aansprakelijkheid en juridische verantwoordelijkheid voor het veilig op de weg werken;
 • enkele aspecten van de Arbowetgeving en Inspectie SZW.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Ben je geen leidinggevende, maar wil je wel een cursus volgen, kijk dan bij de cursus veilig werken langs de weg volgen CROW 96b voor medewerkers. 

Praktische informatie

Deelnemers: De groepen van deze cursus bestaan uit maximaal 10 personen. Op deze manier is de interactie tussen de verschillende deelnemers optimaal en is er genoeg tijd en persoonlijke aandacht voor iedereen.

Cursusduur: 1 dag.

Certificaat: Na deelname aan de cursus ontvang je een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.

Incompany of open inschrijving: Bij een incompany training wordt de inhoud van de dag afgestemd met de organisatie. De docent neemt van te voren contact op om de inhoud van de training door te nemen. Vraag een offerte op voor een incompany bij jou op locatie. 

Liever een open inschrijving volgen? Bij voldoende aanmeldingen wordt een open inschrijving gepland. Staan er geen startdata in het cursusmenu, schrijf je dan in zonder datum. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn nemen we contact met je op om de cursus te plannen. 

De docenten van AAB

AAB begrijpt wat er bij jou in het werkveld gebeurd. Onze docenten komen daar namelijk vandaan. De issues waar je mee te maken krijgt, vragen die deelnemers hebben over de aanpak of over veiligheidsregels; onze docenten hebben het bij de hand gehad. Hierdoor leer je niet alleen vanuit de theorie, maar put je uit een diepe bron van kennis én ervaring.

AAB neemt de tijd voor jou. Bij een incompany neemt de adviseur van AAB vooraf contact met je op om de wensen en behoeften door te nemen. We stemmen af welke docent het beste bij de opdracht en de organisatie past. Vervolgens spreek je de docent om alvast kennis te maken en specifieke zaken door te nemen. Denk bijvoorbeeld aan leerdoelen opstellen en praktijksituaties doornemen.

Wat mag je van onze docenten verwachten:

 • Passie voor het vak en plezier in het lesgeven
 • Vakkundig en praktijkervaring
 • Betrokken en toegankelijk
 • Tijd, aandacht en interesse voor jouw organisatie
Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.