Veilig werken langs de weg - 96b - AAB Training & Opleiding

Veilig werken langs de weg - 96b

Niet-autosnelwegen/bebouwde kom

Cursus veilig werken langs de weg - CROW 96b

Bij het werken langs de weg kom je voor een aantal mogelijke maatregelen te staan. Ga je het werkgebied markeren, afzetten of afsluiten. Dit vraagt inzicht van zowel medewerkers als opdrachtgevers. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren heeft het CROW richtlijnen opgesteld. Medewerkers dienen zich hieraan te houden, maar ook gedegen kennis te hebben over hoe je veilig aan het werk kunt. Zorg daarom dat alle medewerkers die langs de weg werken een specifieke opleiding hebben gehad.

Wie is de doelgroep

De cursus veilig werken langs de weg is bedoeld voor jou als je bij je werkzaamheden in de openbare ruimte (niet-autosnelwegen en wegen binnen de bebouwde kom) te maken hebt met wegafzettingen en de regelgeving daarvan.

Wat is het doel

Je wordt opgeleid om op verantwoorde, veilige manier om te gaan met wegafzettingen, het bevorderen van verkeersveiligheid voor weggebruikers, het beperken van verkeershinder en het voorkomen van files.

Hiermee voldoen werkgever en deelnemers aan de door de Arbowet en de Inspectie SZW gestelde eisen van het geven van voldoende instructie en de aantoonbaarheid daarvan.

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via info@aabgroep.nl of 0341-499744

Startdata

Het programma

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • theoretische en praktische benadering van de publicatie CROW 96b in 4 modules:
    *
    op de rijbaan;
    * naast de rijbaan;
    * kruispunten en rotondes;
    * fiets- en voetpaden;
  • beschrijving voorbereidingsproces;
  • plaats van het werk met aandacht voor kortdurend werk;
  • gewijzigde snelheidsregimes bij werken aan de weg;
  • aansprakelijkheid en juridische verantwoordelijkheid m.b.t. veilig werken langs de weg;
  • enkele aspecten m.b.t. de Arbowetgeving en de rol van de Inspectie SZW;
  • ongevalsproblematiek en wat de “weg”-werker daarmee te maken heeft;
  • op- en afbouwen van de verkeersveiligheidsmaatregelen;

Optioneel: praktijkoefeningen

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Voer je voornamelijk werkzaamheden uit aan de snelweg, dan kun je de cursus veilig werken langs de weg - crow 96a volgen. 

Wil je deze cursus volgen met nascholingspunten voor Code 95 geef dit aan bij aanmelding.

Praktische informatie

Deelnemers: De groepen van deze opleiding bestaan uit maximaal 10 personen. Op deze manier is de interactie tussen de verschillende deelnemers optimaal en is er genoeg tijd en persoonlijke aandacht voor iedereen.

Cursusduur: 1 dag

  • actieve theoretische informatie, gewijzigde wet- en regelgeving, aanwijzingen voor praktische toepassingen voor medewerkers werkzaam in de buitendiensten.
  • aanvullende theorie met video-opnames, praktijkoefeningen, afgesloten met een praktijktest.

Cursusduur herhaling: 1 dag (combinatie theorie & praktijk).

Incompany of open inschrijving: Bij een incompany training wordt de inhoud van de dag afgestemd met de organisatie. De docent neemt van te voren contact op om de inhoud van de training door te nemen. Vraag een offerte op voor een incompany bij jou op locatie. 

Liever een open inschrijving volgen? Bij voldoende aanmeldingen wordt een open inschrijving gepland. Staan er geen startdata in het cursusmenu, schrijf je dan in zonder datum. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn nemen we contact met je op om de cursus te plannen. 

Certificaat: na deelname aan de cursus ontvang je een persoonlijk certificaat met een geldigheidsduur van 5 jaar.

De docenten van AAB

AAB begrijpt wat er bij jou in het werkveld gebeurd. Onze docenten komen daar namelijk vandaan. De issues waar je mee te maken krijgt, vragen die deelnemers hebben over de aanpak of over veiligheidsregels; onze docenten hebben het bij de hand gehad. Hierdoor leer je niet alleen vanuit de theorie, maar put je uit een diepe bron van kennis én ervaring.

AAB neemt de tijd voor jou. Bij een incompany neemt de adviseur van AAB vooraf contact met je op om de wensen en behoeften door te nemen. We stemmen af welke docent het beste bij de opdracht en de organisatie past. Vervolgens spreek je de docent om alvast kennis te maken en specifieke zaken door te nemen. Denk bijvoorbeeld aan leerdoelen opstellen en praktijksituaties doornemen.

Wat mag je van onze docenten verwachten:

  • Passie voor het vak en plezier in het lesgeven
  • Vakkundig en praktijkervaring
  • Betrokken en toegankelijk
  • Tijd, aandacht en interesse voor jouw organisatie
Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.