Veilig werken langs de weg - 96a - AAB Training & Opleiding

Veilig werken langs de weg - 96a

De uitvoering van en de regelgeving met betrekking tot wegafzettingen op snelwegen

Cursus veilig werken langs de snelweg - CROW 96a

Werk je langs de snelweg, dan ben je extra alert op de risico's. Wekelijks vinden er nog steeds botsingen plaats met pijlwagens en botsabsorbers. Om er zelf alles aan te doen om je werkzaamheden veilig uit te voeren is het ontvangen van de juiste training of instructie erg belangrijk. Met de training veilig werken langs de snelweg weet je precies waar je op moet letten.

Wie is de doelgroep 

Ben jij dagelijks bezig met werken aan/ langs de snelweg? Dan is deze cursus bedoeld voor jou.  

Wat is het doel 

De opleiding is gericht op maatregelen bij werken in uitvoering op autosnelwegen. De publicatie CROW 96a behelst de richtlijnen-WIU (Werken in Uitvoering) die per 1 april 2005 vereist zijn. De benodigde maatregelen en voorzieningen bij werken in uitvoering moeten  gericht zijn op:

 • realiseren van goede arbeidsomstandigheden;
 • bevorderen van de verkeersveiligheid voor weggebruikers;
 • beperken van verkeershinder en voorkomen van files.

Hiermee voldoen werkgever en deelnemers aan de door de Arbowet en de Inspectie SZW gestelde eisen van het geven van voldoende instructie en de aantoonbaarheid daarvan.

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via info@aabgroep.nl of 0341-499744

Programma

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • theoretische en praktische benadering van de publicatie CROW 96a;
 • beschrijving voorbereidingsproces;
 • plaats van het werk met aandacht voor kortdurend werk;
 • rijdende afzettingen;
 • gewijzigde snelheidsregimes bij werken aan de weg;
 • aansprakelijkheid en juridische verantwoordelijkheid bij veilig op langs de weg werken;
 • enkele aspecten m.b.t. de Arbowetgeving en Inspectie SZW.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Als je vooral aan het werk bent aan niet-autosnelwegen en wegen binnen de bebouwde kom kun je kiezen voor de cursus veilig werken langs de weg - crow 96b. In deze cursus word je opgeleid om op verantwoorde manier te werken aan de weg en verkeershinder zoveel mogelijk te beperken en voorkomen.

Praktische informatie

Cursusduur: 1 dag.

Deelnemers: De groepen van deze opleiding bestaan uit maximaal 10 personen. Op deze manier is de interactie tussen de verschillende deelnemers optimaal en is er genoeg tijd en persoonlijke aandacht voor iedereen.

Incompany of open inschrijving: Deze cursus wordt voornamelijk incompany gegeven omdat de animo voor een open inschrijving gering is. Mocht je toch voor mee willen doen voor een open inschrijving, meld je dan aan zonder startdatum. Je aanmelding komt dan op de wachtlijst, zodra we voldoende aanmeldingen hebben nemen we contact met je op om de cursus in te plannen.

Wil je een incompany plannen? Neem contact met ons op of vraag een offerte op.

Examen en certificaat Veilig werken langs de weg CROW 96a

De cursus wordt afgesloten met een praktijktest.

Na deelname aan de cursus ontvang je een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.


De docent van AAB

AAB begrijpt wat er bij jou in het werkveld gebeurd. Onze docenten komen daar namelijk vandaan. De issues waar je mee te maken krijgt, vragen die deelnemers hebben over de aanpak of over veiligheidsregels; onze docenten hebben het bij de hand gehad. Hierdoor leer je niet alleen vanuit de theorie, maar put je uit een diepe bron van kennis én ervaring.

AAB neemt de tijd voor jou. Bij een incompany neemt de adviseur van AAB vooraf contact met je op om de wensen en behoeften door te nemen. We stemmen af welke docent het beste bij de opdracht en de organisatie past. Vervolgens spreek je de docent om alvast kennis te maken en specifieke zaken door te nemen. Denk bijvoorbeeld aan leerdoelen opstellen en praktijksituaties doornemen.

Wat mag je van onze docenten verwachten:

 • Passie voor het vak en plezier in het lesgeven
 • Vakkundig en praktijkervaring
 • Betrokken en toegankelijk
 • Tijd, aandacht en interesse voor jouw organisatie
Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.