Veelgestelde vragen - AAB Training & Opleiding

Veelgestelde vragen

Waarom staat er een adviesgeldigheid op een certificaat?

Sommige werkzaamheden brengen een verhoogd risico met zich mee. Bijvoorbeeld het werken met een kettingzaag, gevaarlijke stoffen, hijsen of werken als verkeersregelaar. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om medewerkers regelmatig een opfriscursus te geven als werkzaamheden risico’s met zich mee brengen. De adviesgeldigheid is afhankelijk van het werk en hoe vaak werknemers het werk uitvoeren. 

Wanneer ‘moet’ je een training volgen?

Hoe de werknemer zijn werk uitvoert is altijd het uitgangspunt. Daarnaast kunnen een aantal vragen helpen om er achter te komen of de werknemer zijn kennis (nog) paraat heeft.

*Als een werknemer heel vaak hetzelfde werk doet kunnen de gevaren en risico’s van routine om de hoek komen kijken. Als een werknemer heel weinig hetzelfde werk doet kan dat betekenen dat zijn kennis vermindert.

**Je kunt altijd een beoordelingsbijlage bij het certificaat opvragen waarin staat welke onderwerpen er tijdens de training zijn behandeld. Is er onduidelijkheid of een bepaalde taak ook is behandeld? Neem dan contact op met AAB.

Wat doen jullie met mijn persoonsgegevens?

Als je je inschrijft voor een van onze trainingen vragen wij een aantal persoonsgegevens bij je op. Hierover kun je meer lezen in ons Privacy Statement

Welke gegevens heb je nodig voor aanmelden Code95?

Voor het aanmelden van nascholingspunten Code95/ CCV punten hebben de voornamen zoals vermeld op het paspoort nodig. Sinds de invoering van de AVG hoef je hier geen BSN nummer meer voor door te geven.

Heb ik een vooropleiding nodig?

AAB geeft trainingen voor alle niveaus. Soms is het noodzakelijk dat je al een beetje werk ervaring hebt of dat je een basis cursus moet hebben gevolgd. Als dit het geval is, dan staat het altijd bij de cursus die je wilt volgen beschreven. 

Geven jullie ook incompany trainingen?

Ja! We komen graag bij jullie zelf op locatie een training geven. 
De voordelen van een incompany:

Waar moet ik voor zorgen als een training bij mij op locatie plaatsvindt

Als we langs komen om een training bij jou op locatie te geven vragen wij het volgende:

Waar geven jullie trainingen?

AAB geeft trainingen door heel Nederland. We maken gebruik van een aantal vaste trainingslocaties en zoeken een passende locatie op plekken waar we nog niet eerder zijn geweest! Bekijk alle geplande cursussen om een cursus bij jou in de buurt te vinden. 

Ik zoek een cursus, waar kan ik deze vinden?

Je kunt gemakkelijk en snel via de zoekbalk op onze website een training vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een cursus veilig werken met een bosmaaier? Tik dan ‘bosmaaier’ in en alle trainingen met een bosmaaier worden getoond. Je kunt een categorie aanklikken in het menu. Zo zie je direct welke trainingen we nog meer hebben en vind je misschien iets waar je nog niet aan had gedacht!

Kan een trainingsprogramma ook worden aangepast?

Een trainingsprogramma kan worden aangepast op de wensen van jou als opdrachtgever. 
Moeten je medewerkers meer leren over een onderwerp dat je net niet in de inhoud terug kunt vinden? Neem dan altijd even contact met ons op zodat we dit voor je kunnen regelen.

Wat is het slagingspercentage?

Het slagingspercentage is afhankelijk per cursus. Het is afhankelijk van de deelnemers, hun inzet en voorkennis. Voor VCA hebben we bijvoorbeeld wel een aangepast programma ‘vca voor moeilijk lerende’ waarbij het slagingspercentage aanzienlijk hoger is dan bij een regulier traject. 

Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers slagen?

Wij doen er alles aan om deelnemers naar een certificaat te begeleiden. Je leert bij ons van trainers die uit de praktijk komen dus gegarandeerd een leerzame en leuke lesdag vol praktijkvoorbeelden. Zo begeleiden ze jou professioneel en persoonlijk naar het vereiste certificaat.

Wie komt mij trainen?

Geen vraag is ons te gek. Door onze grote portefeuille hebben wij voor iedere training een passende docent. De docent die bij je komt heeft altijd ervaring in het werkgebied zodat hij/zij de leerstof goed kan overbrengen. Bij een incompany training neemt de docent vooraf altijd contact op om de situatie te bespreken en door te nemen wat er in de training behandeld gaat worden.

Hoe lang duurt het voor ik een offerte ontvang?

Als je bij ons een offerte aanvraagt krijg je binnen een werkdag reactie. Bij een maatwerk offerte nemen we altijd eerst contact op om de vraag door te nemen zodat we een passende offerte kunnen opstellen. 

Annuleren, tot hoe ver voor een training kan ik mij afmelden?

Annuleren kan tot zes weken voor aanvang van de training (incompany). Er wordt dan € 50,- administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering binnen een periode van zes weken worden de opleidingskosten (geheel of gedeeltelijk) in rekening gebracht. Zie ook de algemene voorwaarden

Annuleren bij een open inschrijving kan kosteloos tot 2 weken voor aanvang van de training. Bij een aantal trainingen wordt dan € 50,- administratiekosten in rekening gebracht. 

Toch nog een vraag?

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel ze ons gerust! Dit kan via info@aabgroep.nl en 0341-499744