Proefexamens VCA basis digitaal
Een goede voorbereiding op het VCA examen
AAB Training en Opleiding wordt Kader Academy B.V.
Een goede voorbereiding op het VCA examen
Wil jij je goed voorbereiden op het VCA basis examen? Via de online portal krijg je toegang tot 3 proefexamens. Deze proefexamens bestaan uit 40 vragen per examen. Als je meer dan 65% van de vragen goed hebt, heb je het oefenexamen met succes behaald. Je kunt dan door naar het volgende oefenexamen.
De oefenexamens zijn 60 dagen beschikbaar. Binnen deze 60 dagen kun jij onbeperkt gebruik maken van de examens.
Je staat op het punt om je VCA basis diploma te halen, maar wil graag nog extra oefenen met een aantal proefexamens zodat je zeker weet dat je de verschillende vraagvormen begrijpt en weet hoe zo'n examen verloopt.
Je krijgt toegang tot 3 VCA basis proefexamens.
Na het voltooien van de proefexamens ben je klaar voor het echte VCA basis examen.
Liever een klassikale VCA examentraining volgen? Dat is natuurlijk ook mogelijk.
Neem voor meer informatie contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.
Wil je meerdere deelnemers aanmelden? Informeer naar onze incompany mogelijkheden.
17 december 2019 | In 2020 gaat de Inspectie SZW strenger controleren op naleving van de risico- inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Het niet hebben van een RI&E kan voortaan direct een boete opleveren.
Het aantal inspecteurs en rechercheurs wordt in 2020 uitgebreid, met als doel het bereiken van maatschappelijke effecten voor de komende jaren. Wat wil Inspectie SZW hiermee bereiken?
Inspectie SZW denkt dit te bereiken door het direct beboeten van bedrijven zonder RI&E.
"Ben jij RI&E plichtig? Bekijk de afbeelding onderaan dit artikel."
Daarbij zal 90% van de gezamenlijke inspecties met andere toezichthouders zijn, bij bedrijven met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen, zoals bij BRZO-bedrijven.
Een belangrijk punt in 2020 is het realiseren en zichtbaar maken van maatschappelijk effect. De inspectie SZW wil een eerlijk speelveld maken voor werkgevers door een verbeterde naleving van de arbeidswetten, zoals de Wet Minimumloon, de Wet Arbeidsvreemdelingen of de Arbeidsomstandighedenwet.
Bij interventies zal nadrukkelijker aandacht worden besteedt aan gedragsinzichten. Hiervoor wordt het BIT ingezet, Behavorial Insights Team. Vooraf aan een interventie wordt rekening gehouden met motieven van overtreders en inzichten uit de gedragswetenschappen. Daarna wordt gemeten hoeveel bedrijven met de interventies worden bereikt. Geen bereik, dan ook geen effect! Effectonderzoek moet laten zien of de interventies effect hebben gehad op het gedrag van werkgevers en werknemers.
In 2020 wordt gewerkt aan de Monitor Eerlijk Werk, welke inzicht geeft in de mate waarin vormen van oneerlijk werk voorkomen; zoals onderbetaling, zwart werken, arbeidsuitbuiting, etc.
Als je meer wilt weten over de plannen van de Inspectie SZW 2020, kun je hier het volledige jaarplan downloaden.
AAB is gespecialiseerd in het organiseren van veiligheidstrainingen. Zowel communicatie, veilig werken met, als trainingen die bewustzijn creëren. Daarnaast helpt AAB je graag om een (branche) RI&E op te stellen om zo te komen tot een waardevol Plan van Aanpak.
Wil je meer informatie? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.
Bron: RIE.nl en Inspectie SZW
4 oktober 2019 | Je leven lang leren. Dat is de wens van het kabinet en dat vraagt om investeringen. Om werkgevers te stimuleren om medewerkers opleidingen te laten volgen, kunnen opleidingskosten voor een opleiding voor een andere functie binnen hetzelfde bedrijf afgetrokken worden van de transitievergoeding.
Met verschillende maatregelen, experimenten en regelingen stimuleert de overheid het leren tijdens de loopbaan, een greep uit de maatregelen:
Leven lang leren staat hoog op de agenda. Naar verwachting zullen de nieuwe regels op 1 januari 2020 gaan gelden. Dit betekent meer investeren in scholing en duurzame inzetbaarheid. Het doel is dat mensen werkend en gezond hun pensioenleeftijd kunnen halen.
Opleidingskosten voor een andere functie bij een andere werkgever zijn nu al aftrekbaar van de transitievergoeding. Met dit besluit komen daar ook de opleidingskosten voor een andere functie bij hetzelfde bedrijf bij.
Opleidingskosten ten bate van de functie die iemand al vervult mogen niet worden afgetrokken.
Werknemers kunnen door scholing bijblijven bij veranderingen in hun eigen baan of overstappen naar een andere baan. Werkzoekenden kunnen de kans op werk vergroten met bijscholing of een leerwerktraject.
De Rijksoverheid stimuleert scholing van volwassenen om meerdere redenen:
Werkgevers- en werknemersorganisaties in een sector of regio hebben gezamenlijk sectorplannen opgesteld. Het doel is de arbeidsmarkt verbeteren. Bijvoorbeeld door scholing, begeleiding van ontslagen werknemers naar ander werk en extra leerwerkplekken voor jongeren. Het kabinet heeft € 600 miljoen uitgetrokken om mee te betalen aan de plannen. De sectoren leggen minimaal hetzelfde bedrag in. De meeste sectorplannen zijn in 2018 afgerond.
Ben je op zoek naar een training of opleiding voor jezelf of voor je medewerkers, kijk dan eens rustig op de website rond. Heb je vragen of wil je meer weten over een van onze trainingen, neem dan gerust contact op met info@aabgroep.nl of 0341-499744
Bron: Rijksoverheid
24 september 2019 | Op 30 oktober 2019 organiseert het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een bijeenkomst met diverse vraagstukken, zoals: Hoe kun je als werkgever en medewerker samen zorgen voor een eerlijke, gezonde en veilige werksfeer?
Meld je aan voor een van de werksessies. Breng je ervaring mee, laat je inspireren en doe kennis op die je kunt gebruiken in je eigen werk, organisatie of branche. Het wordt een interessante dag voor verschillende partijen: werkgevers, werkenden, branches en cao-handhavers. Samen zijn we verantwoordelijk voor Veilig en Goed Werk!
Uit welke werksessies heb je de keuze:
Wil je meedenken en mee leren? Meld je dan aan!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.
Praktijkgerichte opleidingen op het gebied van Veiligheid, Arbo, Milieu en Kwaliteit. Een breed aanbod en ervaren trainers uit het werkveld.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte omtrent ons trainingsaanbod en onze activiteiten.