Wist je dat ... we bij AAB ook machineveiligheid trainingen aanbieden? - AAB Training & Opleiding

Wist je dat ... we bij AAB ook machineveiligheid trainingen aanbieden?

AAB Groep

Het werken met machines brengt veel gevaren met zich mee. Je moet er toch niet aan denken dat jij of één van jouw collega’s zijn vingers in een machine krijgt? Om dit soort ongevallen te voorkomen worden er door veel opleiders machineveiligheid opleidingen en trainingen aangeboden. Ook bij AAB bieden wij dit soort cursussen aan. Denk bijvoorbeeld aan onze cursus veilig werken met een houtbewerkingsmachine. 

Volgens de Nederlandse Arbeidsinspectie zijn machineveiligheid, blotstelling aan houtstof, explosiegevaarlijke stoffen en blootstelling aan dieselmotoremissie de grootste en belangrijkste risico’s bij het werken met een houtbewerkingsmachine. In de praktijk zien we nog heel erg vaak dat het werken met een houtbewerkingsmachine niet gaat volgens de regels. Omdat de risico’s groot zijn en het gevaar op serieus letsel daarmee ook, hebben wij bij AAB deze cursus in ons aanbod.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar werkzaamheden te maken heeft met het gebruik van een houtbewerkingsmachine. Eén momentje van onoplettendheid kan bij het werken met een houtbewerkingsmachine al fataal zijn, ook voor mensen die al jarenlange ervaring hebben met het werken met een houtbewerkingsmachine zit een ongeluk in een klein hoekje. Voorkom ongevallen binnen jouw organisatie en zorg ervoor dat iedereen die met een dergelijke machine moet werken weet wat de risico’s en gevaren zijn en ook weet hoe je deze kunt voorkomen.

Na het volgen van deze cursus kennen de deelnemers de gevaren van de houtbewerkingsmachine en weten zij hier op een veilige manier mee om te gaan. Het doel is dat de medewerkers zich bewust worden van de gevaren en hierdoor weten hoe ze met een houtbewerkingsmachine moeten werken.

Wil je meer informatie over deze cursus? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. We gaan dan samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.