Welke maatregelen neemt AAB in verband met Corona - AAB Training & Opleiding

Welke maatregelen neemt AAB in verband met Corona

AAB Groep

28 mei 2020 |Continuïteit van onze dienstverlening tijdens corona.

De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, opdrachtgevers, deelnemers en leveranciers staat voorop. Wij hebben de nodige coronamaatregelen getroffen en een coronaprotocol opgesteld voor een veilige en gezonde uitvoering van onze dienstverlening. Hierbij volgen wij strikt de hygiënemaatregelen van het RIVM, de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar en de recente landelijke maatregelen zoals door de Rijksoverheid naar buiten gebracht.

Per 1 juni bieden wij een gecombineerd aanbod van fysieke en online lessen, passende bij de inhoud van de lesstof en soort opleiding. Alle deelnemers worden tijdig en vooraf geïnformeerd over het na te leven protocol voor het volgen van lessen op locatie. Op locatie dragen wij zorg voor de nodige maatregelen en de naleving daarvan. Met inachtneming van de 1,5 meter afstand en de hygiënemaatregelen bieden wij onze deelnemers een passend aanbod binnen een veilig leerklimaat.

Wil je een training organiseren maar is het niet mogelijk om bij jou op locatie de maatregelen na te kunnen leven? AAB heeft in Zeist een cursuslocatie waar je gebruik van kunt maken welke voldoet aan alle voorschriften. Vraag ons naar de voorwaarden en tarieven. 

In samenwerking met onze moederorganisatie Kader is een crisisteam opgericht en een crisisplan en coronaplan opgesteld. Indien gewenst kunnen wij je ondersteunen bij het opstellen van een maatwerk coronaplan, de handhaving van uw coronabeleid en/of het zorgdragen voor de corona coördinatie.

Wil je meer informatie over de maatregelen of ondersteuning bij het opstellen van een coronaplan?

Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Team AAB
7 mei 2020 | AAB volgt in ieder geval tot 1 juni strikt de landelijke corona maatregelen zoals naar buiten gebracht door de Rijksoverheid. Dit betekent dat geplande afspraken en (kleinschalige) bijeenkomsten die nodig zijn voor de continuïteit van onze dienstverlening en die niet op afstand kunnen worden uitgevoerd, in overleg met onze opdrachtgevers op locatie kunnen doorgaan. Dit zal natuurlijk gebeuren met de regels van het RIVM in acht. Vanaf juni zal weer gestart worden met het geven van klassikale trainingen! De volgende punten zijn belangrijk:

 • Voor het verlopen van VCA diploma's of andere officiële diploma's is een dispensatieregeling. In mei is er weer beperkt gestart met een eendaagse VCA basis/VOL cursus en losse examens. Bekijk de data. 
 • Open inschrijvingen: gaan zoveel mogelijk door vanaf juni, in kleinere groepen en op aangepaste locaties. Bekijk de cursusdata in de cursusplanning en laat ons weten wanneer je het wilt inplannen. 
 • Incompany: samen met jou zoeken we naar alternatieven voor reeds geplande bezoeken op locatie, trainingen en meetings/bijeenkomsten. Heb je zelf geen locatie waar aan de voorwaarden van het RIVM voldaan kan worden, vraag ons dan naar de mogelijkheden. AAB werkt samen met vele verhuurlocaties en heeft een eigen trainingslocatie in Zeist.
 • Praktijk training: geplande praktijktrainingen gaan (buiten) door in kleine groepen waarin we strikt de hygiëneregels vanuit het RIVM hanteren en ten minste 1,5 meter afstand houden.
 • Nascholing code 95: is weer mogelijk vanaf 18 mei! Ga naar alle code 95 cursussen
 • E-learning: veel trainingen zijn als e-learning te volgen. Vraag ons naar de mogelijkheden bij specifieke trainingen die je wilt volgen.

Binnen onze totale organisatie hanteren wij nauwkeurig de hygiënemaatregelen zoals geadviseerd door het RIVM. Onze medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. Iedereen is goed bereikbaar per mail of telefonisch. Onze persoonlijke contactgegevens vind je hier

Bovenstaande maatregelen gelden tot het moment dat de marktontwikkelingen of berichtgeving vanuit de overheid wijzigen.

“AAB biedt haar opdrachtgevers en deelnemers aan opleidingen op een veilige manier continuïteit. Samen zetten wij de schouders eronder en zorgen we voor toegevoegde waarde voor jou en onszelf. Echter zonder concessies te doen aan onze veiligheid en gezondheid en die van anderen.”

Wij wensen je persoonlijk en als organisatie veel sterkte, succes en gezondheid!

Team AAB

Heb je vragen over de maatregelen, het digitaal leren of wil je meer weten over de mogelijkheden? Download de brochure, bekijk de e-learning mogelijkheden of neem gerust contact met ons op.24 maart 2020| Naar aanleiding van de landelijk getroffen maatregelen om het Coronavirus in te dammen heeft ook AAB Training & Opleiding de bedrijfsvoering aangepast. Hierin staat de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, opdrachtgevers, deelnemers en leveranciers voorop en doen wij ons uiterste best om onze dienstverlening zo goed mogelijk te blijven uitvoeren.

Met deze focus hebben wij binnen onze organisatie de volgende maatregelen en oplossingen getroffen:

 • Binnen onze totale organisatie hanteren wij nauwkeurig de hygiënemaatregelen zoals geadviseerd door het RIVM.
 • Onze medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. Iedereen is goed bereikbaar per mail of telefonisch.
 • Samen met jou zoeken we naar alternatieven voor reeds geplande bezoeken op locatie, trainingen en meetings/bijeenkomsten. 
 • Geplande praktijktrainingen gaan (buiten) door in kleine groepen waarin we strikt de hygiëneregels vanuit het RIVM hanteren en ten minste 1,5 meter afstand houden.
 • Geplande theorietrainingen worden alleen nog digitaal gegeven. Reeds ingeschreven deelnemers ontvangen hierover persoonlijk bericht.
  Wil je een theorie training volgen, dan is dit mogelijk via het digitaal leren. Je krijgt les van onze vertrouwde docenten, maar dan even anders. Theorie trainingen worden gegeven met behulp van Microsoft Teams. Je volgt de training thuis, op je eigen kantoor (alleen) of waar jij het prettig vindt, met een computer of laptop. Per mail ontvang je een uitnodiging voor deelname aan de training via Ms Teams met daarin een link. Ook ontvang je instructies hoe je kunt deelnemen aan de online les.We zijn al gestart met het geven van digitale trainingen; de reacties van docenten en deelnemers zijn positief!

Bovenstaande maatregelen gelden tot het moment dat de marktontwikkelingen of berichtgeving vanuit de overheid wijzigen.

“Samen zetten wij de schouders eronder en zorgen we voor toegevoegde waarde voor jou en onszelf. Maar wel zonder concessies te doen aan onze veiligheid en gezondheid en die van anderen.”

Heb je vragen over de maatregelen, het digitaal leren of wil je meer weten over de mogelijkheden? Download de brochure of neem gerust contact met ons op.
16 maart 2020|  Naar aanleiding van de persconferentie op 15 maart heeft AAB besloten om alle klassikale open inschrijvingen te verplaatsen naar een datum na 6 april. Praktische buitentrainingen* gaan zoveel mogelijk door. In overleg met de klant vinden incompany trainingen doorgang of worden ze verschoven naar een nader te bepalen datum. Je ontvangt hier uiteraard bericht over van ons. De situatie kan per dag veranderen dus houd ook vooral deze nieuwspagina of LinkedIn in de gaten.

In de drukte kunnen we nog wel eens iemand missen. Heb je geen bericht van ons gehad en heb je wel een training in de komende paar weken? Of heb je vragen over je training of over de maatregelen, neem dan gerust contact met ons op!

*Wat zijn praktische buitentrainingen?

Denk aan: Veilig werken met de autolaadkraan, Veilig werken met een heftruck, etc.13 maart 2010 | Naar aanleiding van de persconferentie op 12 maart zijn alle bijeenkomsten met meer dan 100 personen in heel Nederland afgelast. Incompany trainingen en open inschrijvingen van AAB blijven voorlopig doorgaan, aangezien deze meestal bestaan uit ca. 10 personen. 

Voor de rest blijven onderstaande maatregelen gelden. 

Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.12 maart 2020 | Dagelijks neemt het aantal besmettingen van het Coronavirus toe. AAB houdt de actuele nieuwsberichten van het RIVM (https://www.rivm.nl/nieuws) in de gaten en conformeren ons aan de richtlijnen van het RIVM. 

De preventieve maatregelen die AAB volgt zijn:

 • regelmatig handen wassen
 • hoesten en niesen in de binnenkant van de ellenboog
 • gebruik van papieren zakdoekjes
 • geen handen schudden

Ben je deelnemer of docent bij AAB?  Aan jullie willen wij vragen om ook dit beleid te respecteren en het bij ons te melden indien je één of meerdere van de symptomen hebt. Waar het toelaat graag zo vroeg mogelijk zodat we samen naar een oplossing kunnen kijken, je kunnen verplaatsen naar een andere cursusdatum of vervanging kunnen zoeken. 

Mocht er vanuit de overheid nieuwe berichten zijn over aangepaste maatregelen, dan houden we je op de hoogte wat er veranderd bij AAB.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.