Welke maatregelen neemt AAB in verband met Corona - AAB Training & Opleiding

Welke maatregelen neemt AAB in verband met Corona

AAB Groep

3 februari 2021| Op deze pagina informeren wij jou over de maatregelen van AAB Training en Opleiding omtrent het coronavirus. Deze pagina wordt na elke persconferentie of aankondiging van nieuwe maatregelen geüpdatet.

Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor het voor het volgen van trainingen en opleidingen?

Tot 2 maart hebben we al onze klassikale cursussen en trainingen geannuleerd. 

Voor de theorielessen bekijken we per cursus de mogelijkheden. De meeste lessen zullen online plaatsvinden. Je wordt hier, zo snel mogelijk, persoonlijk over geïnformeerd via e-mail. Er vinden geen klassikale open inschrijvingen plaats.

Cursussen en trainingen die onder praktijkonderwijs vallen mogen doorgaan. Dit zijn trainingen voor mensen die ervan afhankelijk zijn in hun werk. Trainingen die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren. Denk aan het veilig werken met een heftruck, met een kettingzaag, etc. In kleine groepen worden deze trainingen gegeven. Bijvoorbeeld een groep van maximaal 4 deelnemers + instructeur of het volgen van een e-learning met vervolgens 1 op 1 praktijktraining. 

Het volgen van (VCA) examens

Wat betreft examens is het volgende van toepassing:

  • De Rijksoverheid heeft aangegeven dat examens door kunnen gaan (zie regels voor scholen).
  • De afname van de examens kan niet meer op de gebruikelijke manier. We zullen de groepen verder moeten afschalen. In overleg met jou bepalen we de mogelijkheden. 
  • Niet alle examenlocaties zijn meer beschikbaar. Het kan zijn dat een examen hierdoor geannuleerd of verplaatst wordt naar een andere datum. Wij zullen je dit op tijd laten weten. 

Op basis hiervan heeft de SSVV besloten de dispensatieregeling voor de VCA-diploma’s te verlengen van 1 april naar 1 mei 2021. 

Het volgen van Code 95/ CCV trainingen

Praktijktoetsen en praktijktrainingen Tot en met 2 maart kunnen geen praktijktoetsen en praktijktrainingen voor code 95 worden verzorgd. Heb je tot en met 2 maart toetsen of trainingen gepland staan? Dan worden deze geannuleerd.

Theoriecursussen Vooralsnog kunnen tot en met 2 maart geen klassikale theoriecursussen voor code 95 worden verzorgd. Deze maatregel sluit aan bij de verlengde sluiting van de scholen. Dan worden deze geannuleerd.

Heb je tot en met 2 maart cursussen gepland staan? Dan worden deze geannuleerd.

Opgeknipte en e-learningcursussen Normaal gesproken moet je bij een e-learning binnen 10 dagen de praktijk training hebben gevolgd. Kun je het tweede/klassikale dagdeel niet binnen de termijn van 10 dagen aanbieden? Dan mag je dit uitstellen tot 1 juli. Hiervoor hoef je niks te doen.

Inschrijven voor een opleiding

Inschrijven voor een opleiding is gewoon mogelijk. Per training wordt gekeken of en op welke manier het doorgang kan vinden. Afhankelijk van de coronasituatie en de landelijke maatregelen worden de lessen online, fysiek of als combinatie van beide varianten aangeboden. 

Zo bieden wij onze deelnemers altijd een passend aanbod binnen een veilig leerklimaat. 

Heeft jouw organisatie ondersteuning nodig bij het opstellen van een maatwerk coronaplan? Onze partner Kader helpt je graag bij het opstellen en de handhaving van uw coronabeleid en/of het zorgdragen voor de corona coördinatie.

Wil je meer weten over het coronaplan of heb je toch nog vragen over de cursus die jij wilt volgen? Neem dan gerust contact met ons op.

Team AAB