Per 2021 wordt alles anders voor de EPA adviseur - AAB Training & Opleiding

Per 2021 wordt alles anders voor de EPA adviseur

Milieu

20 januari 2020 |De nieuwe rekenmethodiek voor energieprestatie, de NTA 8800 gaat vanaf 1 januari 2021 in. Dit betekent veranderingen, ook als jij al EPA adviseur bent. 

Tot 1 januari 2021 kun je nog volgens de huidige methode te werk gaan. Wil je daarna nog steeds gebouwen kunnen opnemen, dan moet je volgens de nieuwe methodiek gediplomeerd zijn. Dat betekent dat je vóór 1 januari 2021 het aanvullende examen behaald moet hebben. 

Ben je al EPA-W of EPA-U adviseur?

Ben je adviseur EPA Woningen dan kun jij je voorbereiden op het aanvullende examen door middel van het volgen van de opleiding EP-W/B voor de vakbekwaam EPA-W adviseur.

Ben je adviseur EPA Utiliteit, dan kun je bij ons terecht voor de opleiding EP-U/B voor de vakbekwaam EPA-U adviseur

Nieuwe functienamen EPA

Je bent nog geen EPA adviseur maar wil dit wel worden

Op het moment zijn de opleidingen volgens de nieuwe methodiek nog in ontwikkeling. De huidige methodiek opleidingen worden nog aangeboden, inclusief aansluiting op het bestaande EPA examen. Als je besluit deze opleiding te volgen, houd er dan rekening mee dat je vóór 1 januari 2021 nog wel het aanvullende examen behaald moet hebben, zodat je ook daarna energieprestatieadviezen kunt blijven geven.

Nieuwe energieprestatieopleidingen methode 2020

Zodra de nieuwe energieprestatieopleidingen, voor de methode 2020 volgens de NTA 8800, gepland staan wordt dit gecommuniceerd via de nieuwsbrief en de website. 

Wil je meer informatie over de veranderingen en wat er bij komt kijken? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs.