Oudere beroepschauffeurs langer de tijd om code 95 te volgen - AAB Training & Opleiding

Oudere beroepschauffeurs langer de tijd om code 95 te volgen

Arbo

15 mei 2020 | Voor beroepschauffeurs die geboren zijn voor 1 juli 1955 geldt dat zij voor 1 april 2020 alsnog de nascholing voor code 95 gevolgd moeten hebben. Maar hoe gaat je dat lukken, nu met de coronacrisis? 

Ik heb al mijn nascholingsuren voor 1 april wel gehaald

Beroepschauffeurs die geboren zijn voor 1 juli 1055 hebben automatisch code 95 verkregen, maar moeten wel 35 nascholingsuren hebben gevolgd voor 1 april 2020. Heb je de 35 uur nascholing gevolgd en is je geldige code 95 nog niet verlopen? Dan hoef je niets te doen. Door voldoende nascholingsuren te hebben gevolgd heb je de code 95 actief gemaakt.

Het CBR stuurt hiervan een Verklaring van Nascholing (VVN) naar de RDW. Als jouw e-mailadres bekend is bij CBR, ontvang je automatisch bericht. Heb je een 'Mijn CBR' account aangemaakt, dan kun je ook zien hoeveel nascholingsuren voor code 95 je al hebt gevolgd. 

Ik heb nog niet voldoende nascholingsuren voor 1 april

Beroepschauffeurs die geboren zijn voor 1 juli 1055 hebben automatisch code 95 verkregen, maar moeten wel 35 nascholingsuren hebben gevolgd voor 1 april 2020. Heb je deze nog niet gehaald, dan kun je voorlopig nog wel beroepsmatig blijven rijden. Door de coronacrisis is de ingangsdatum van 1 april 2020 uitgesteld. 

Zolang deze coronacrisis nog voortduurt, handhaaft de Inspectie voor Leefomgeving en Transport niet op de geldigheid of afwezigheid van code 95. 

Zodra duidelijk is op welke datum de wet in werking treedt wordt je hierover ge├»nformeerd. Minimaal 2 maanden van te voren ontvang je een brief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Houdt er dus rekening mee dat je de 35 nascholingsuren nog steeds moet halen. 

Vanaf 18 mei is het weer mogelijk om nascholingscursussen te boeken. 

Heb je vragen over deze maatregel, of wil jij je nascholingscursussen boeken? Neem gerust contact met ons op via 0341-499744 of info@aabgroep.nl.

Bron: Cumela