NL leert door - AAB Training & Opleiding

NL leert door

Subsidie

3 augustus 2020 | Om werkgevers te helpen werknemers te stimuleren aan scholing te doen is €50 miljoen beschikbaar gesteld voor ontwikkeladvies en (online) scholing.

NOW: inspanningsverplichting

Vanaf 6 juli kun je als werkgever de NOW 2.0 regeling aanvragen. Heb je een NOW 2.0 regeling aangevraagd, dan ben je verplicht om werknemers te stimuleren aan scholing te doen. Het kabinet helpt hierbij met de regeling NL leert door. 

Voor wie is de regeling NL leert door?

Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerichte leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan vanaf 1 augustus een gratis ontwikkeladvies aanvragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs. Ook is het dit najaar mogelijk om gratis (online) scholingsactiviteiten te volgen. 

Je kunt als werknemer, flexwerker, zzp'er, ondernemer of werkzoekende ontwikkeladvies aanvragen of scholing volgen voor behoud van werk of om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Hoe kom je in aanmerking voor subsidie NL leert door

Wil je meedoen met een ontwikkeltraject? Je hoeft je alleen aan te melden bij een loopbaanadviseur bij jou in de buurt. De loopbaanadviseur registreert het traject, vraagt subsidie aan en handelt de administratie verder af. 

Online scholingsactiviteiten

Vanaf later in het najaar van 2020 is het mogelijk gratis online scholingactiviteiten te volgen. Aan de uitwerking van deze regeling wordt nog gewerkt. Hierover volgt later meer informatie!

Meer informatie over de mogelijkheden voor jou als werknemer of werkgever vind je op Hoe werkt Nederland

Bron: rijksoverheid.nl